Foto: AFP/Scanpix
70.Venēcijas kinofestivālā, kas šogad norisināsies no 28.augusta līdz 7.septembrim, tiks izrādītas tādas filmas kā Terija Giljama (attēlā) "Zero teorēma", Stīvena Frīrza "Filomena", Džona Kerrana "Takas" un Džeimsa Franko "Dieva bērns". Šobrīd publicētajā Venēcijas kinofestivāla pamatkonkursa programmā kopumā iekļautas 20 filmas.

Lai gan izziņots, ka nosaukta visa festivāla pamatkonkursa programma, iepriekš ir bijuši precedenti, kad kino skatei tiek pievienots kāds kino darbs "ar novēlošanos". Piemēram, 2012.gadā par to, ka Pola Tomasa Andersona filma "Meistars" tiks iekļauta konkursa programmā, tika paziņots divas nedēļas pēc oficiālā filmu saraksta publicēšanas.

Šogad Venēcijas kino festivālu atklās ar Alfonso Kuarona fantastikas filmu "Gravitācija", kurā galvenās lomas atveidojuši Džordžs Klūnijs un Sandra Bulloka.

2013.gada festivālā pirmo reizi tiks apbalvotas arī nu jau par klasiku kļuvušās filmas, kas iekļautas "Venezia Classici" skatē. Piemēram, Emira Kusturicas "Vai atceries Dolliju Bellu?" (1981), Alekseja Germana "Mans draugs Ivans Lapšins"(1984) un Viljama Fridkina "Burvis"(1977). Šīs kategorijas žūrija sastāvēs no Itālijas kinematogrāfijas skolu studentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!