Foto: AFP/Scanpix

Pasaulslavenais trīs "Oskarus" ieguvušais aktieris Džeks Nikolsons vairs nefilmēšoties, jo savā 76 gadu vecumā nespējot atcerēties scenāriju tekstu, ziņo portāls "Radar Online".

Nikolsons pēdējoreiz filmējies 2010. gadā, kad piedalījās romantiskajā komēdijā "How do you know". Savas aktīvās karjeras laikā viņš ieguvis pat veselas divpadsmit Kinoakadēmijas balvas nominācijas - astoņas par galveno lomu un četras par otrā plāna lomu. Tādējādi Nikolsons ir visvairāk nominētais aktieris-vīrietis "Oskara" pasniegšanas vēsturē. Aktieris var lepoties arī ar kādu citu rekordu - viņš prestižajai balvai nominēts piecās dažādās dekādēs, sākot no pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem.

Savus trīs "Oskarus" Nikolsons saņēmis par galvenajām lomām filmās "One Flew Over the Cuckoo's Nest" (1975. gads) un "As Good as It Gets" (1997. gads), kā arī otrā plāna lomu filmā "Terms of Endearment" (1983. gads).

Sliktā atmiņa gan netraucējot viņam regulāri apmeklēt savas mīļākās NBA basketbola komandas - Losandželosas "Lakers" - spēles. Viņš visai bieži redzams skatītāju tribīņu pirmajās rindās kopā ar vienaudžiem no filmu industrijas un meitu Loreinu Nikolsoni.

Piedāvājam ielūkoties fotogalerijā, kurā attainotas galvenās aktiera pēdējo gadu aktivitātes - nedaudzi reprezentācijas pasākumi un "aktīva līdzdalība" Losandželosas "Lakers" spēlēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!