Foto: Publicitātes foto
LKA Rīgas Kino muzejs un kino "Splendid Palace" no 30. oktobra līdz 11. decembrim rīko kinolektoriju "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt X: Latviešu variants", kas norisināsies "Splendid Palace" telpās.

Lektorija desmitā sezona ar nosaukumu "Latviešu variants" veltīta latviešu kino klasikai – piecas no sešām programmas filmām tapušas Rīgas kinostudijā. Filmu programmā ietvertas filmas, kas pārstāv dažādus laikmetus, uzskatu sistēmas, tajās redzami sava laika ekrāna elki un dievietes. Tie ir slavenu režisoru mazāk zināmi darbi, tipiski un ne tik tradicionāli žanra paraugi. Turklāt filmas tiks rādītas uz lielā ekrāna rādīt to īstajos, 35mm kino kopiju formātos, kas mūsdienās kļūst par arvien retāku parādību, vēsta pasākuma rīkotāji.

Filmu seansus papildinās kino zinātnieku un kritiķu lekcijas, ievadot skatītājus filmu estētikā, tapšanas vēsturē un laikmeta kontekstā.

Programmā ietvertas filmas:

  • "Noktirne", rež. Rostislavs Gorjajevs, 1966,
  • "Šīs bīstamās balkona durvis", rež. Dzidra Ritenberga, 1976,
  • "Nakts bez putniem", rež. Gunārs Cilinskis, 1979,
  • "Aizaugušā grāvī viegli krist", rež. Jānis Streičs, 1986,
  • "Liekam būt", rež. Aloizs Brenčs, 1976,
  • "Zirneklis", rež. Vasilijs Mass, 1992.

Lekcijas pirms filmām lasīs Agris Redovičs, Dāvis Sīmanis, Jānis Putniņš, Daira Āboliņa, Dita Rietuma un Normunds Naumanis.

Biļetes maksā 2.50 latus, studentiem ar ISIC karti - 2.00 latus, bet Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem ieeja brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!