Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 29. novembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt Vācijas, Lielbritānijas, ASV un Austrijas kopražojuma biogrāfisku asa sižeta sporta drāmu "Sacīkste" ("Rush").

Filmas sižets vēsta: 20. gadsimta septiņdesmitie gadi ir zelta laiks "Formulai-1" - vienkāršotas formas sacīkšu automašīnas, piloti - brutāli trasē, bet jūtīgi un neaizsargāti reālajā dzīvē, seksīgas fanes un litriem šampanieša aiz finiša līnijas.

Divi nesamierināmākie sāncenši visā "Formulas-1" vēsturē - anglis Džeimss Hants un disciplinētais perfekcionists austrietis Nikijs Lauda - pārbauda savu fizisko un psiholoģisko izturību savstarpējā duelī sacīkšu trasē un dzīvē.

Viņi nemeklē vieglus veidus ceļā uz uzvaru un viņiem nav tiesību izdarīt kaut mazāko kļūdu. Viena neuzmanība un sacīkste var pārtraukt ne tikai viņu karjeru, bet arī dzīvību.

Filmas "Sacīkste" oficiālais reklāmas treileris

Filmas režisors ir Rons Hovards (Far and Away, Apollo 13, Ransom, A Beautuful Mind, The Da Vinci Code), lomās - Kriss Hemsvorts, Daniels Brīls, Olīvija Vailda un citi. 

Filmas budžets ir 38 miljoni ASV dolāru un kopš pasaules pirmizrādes 2013. gada septembrī tā atpelnījusi vairāk nekā 90 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!