Foto: DELFI
Jaunā Latvijas mākslas filma "Džimlai Rūdi Rallallā!" uz kino ekrāniem iznāks 7. martā. To ar nepacietību gaida arī tās galvenie varoņi - aktieri. Sarunā ar portālu "Delfi" par sajūtām filmēšanas laukumā, kur dažbrīd bijis arī krietni jāpasvīst, dalās aktieri Olga Dreģe, Leons Krivāns un Juris Strenga.

Krivāns: Visu darījām pēc labākās sirdsapziņas

"Viss bija kuriozs! Arī pats piedāvājums, scenārijs. Ideja savākt kopā vecos aktierus bija ļoti interesanta.

Trakākais bija tas, ka visi vecie aktieri darīja to, ko parasti filmās dara jauni cilvēki - arī šī prasība pati par sevi bija ļoti amizanta.

Nevienam jau roku vai kāju nenorāva, uz galvas nekas neuzkrita, bet smieklīgi tas bija - darījām visu pēc labākās sirdsapziņas, bet visiem ir skaidrs, ka tad, kad to dara septiņdesmitgadnieki, tas izskatās... kuriozi," smaidot teic Krivāns.

Dreģe: Skrējām, šāvām, kritām

Savukārt aktrise Olga Dreģe sarunā ar "Delfi Kultūra" aizrautīgi stāsta par daudzu savu laikabiedru satikšanos viena projekta ietvaros pēc 50 gadu pārtraukuma.

"Ko nu tur veci cilvēki vēl jokos, bet filmēšanas laikā smējām gandrīz katru brīvu brīdi" ar dzidriem smiekliem savu stāstu sāk aktrise.

""Džimlai Rūdi Rallallā" filmēšanas laiks bija ļoti interesants - vecie kolēģi atkal satikās poligonā, skrēja, šāva, krita...

Filmēšanas laikā poligonā aizvadīti jautrākie brīži kopā ar mūsu instruktoru Ziedoni, kurš beidzis snaiperu skolu, bet dvēselē ir dzejnieks. Pansionātā gan bija tikai viena doma - aizbēgt prom. Domāju - lai nu ko, bet, ja man vajadzētu iet pansionātā, tas būtu baisi. 

Dakteri filmēšanas laikā teica, ka man būs gals, taču aktieri dzīvo pēc citiem principiem nekā "ikdienas tantes". Visu mūžu braucu ar trolejbusu un brīnos - kā viens vecs cilvēks var sev pieprasīt tik daudz vietas?!

Nedrīkst rumpi nolaist! Filmā visi nav sava rumpja vergi, bet ķermeni uztver kā dvēseles mājvietu, uztur to skaistu. Arī gandrīz 90 gadus veci cilvēki var darīt brīnumu lietas, smējām gandrīz katru brīvu brīdi. Jutāmies kā jaunībā!

Pēc filmēšanās poligonā arī saprotu, ka katram jaunietim ir armijā jāiet - tie puiši ir pieklājīgi, varonīgi, ētiski un gudri!" par piedzīvotu "Džimlai Rūdi Rallalā" filmēšanas laikā teic Dreģe un piebilst, ka filmai vajadzētu būt labai.

Strenga: Aktrises samīlējās karavīros

Arī aktieris Juris Strenga izsaka pateicību filmas veidotājiem par to, ka sapulcināti vecās paaudzes aktieri. "Arī filma, šķiet, iznāks ātrāk nekā mums apvilks ar melnu flomāsteru.

Visas vecās aktrises samīlējās karavīros, bija greizsirdības ainas viņu starpā," smaidot saka Strenga.

Aktieris, kurš militārista rūdījumu guvis padomju armijā, līdzīgi kā Dreģe, atzīst, ka fiziskā slodze esot bijusi paciešama, vienīgi smagais ekipējums licis rūdītajiem aktieriem nedaudz pasvīst.

Filmas režisori ir Māris Putniņš un Jānis Cimmermanis. Lomās spēlē Ingrīda Andriņa, Ļevs Birmanis, Olga Dreģe, Baiba Indriksone, Ģirts JakovļevsAstrīda Kairiša, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Leons Krivāns, Antra Krūmiņa, Jānis Kuplais, Juris Laviņš, Visvaldis Lācis, Marks Lebedevs, Pēteris Liepiņš, Jānis Lībietis, Jānis PaukštelloGunārs Placēns, Juris Pučka, Kaspars Pūce, Jakovs Rafalsons, Āris Rozentāls, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Velta Straume, Imbi Strenga, Juris Strenga, Irina Tomsone, Arno Upenieks, Andris Vītiņš, Ziedonis Ločmelis, Juris ŽagarsMārtiņš Vilsons, Mārtiņš Egliens, Uldis Dumpis, Anita Kvāla un Rūdolfs Plēpis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!