Foto: LETA

Pašmāju spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" režisori Māris Putniņš un Jānis Cimmermanis joprojām nav saņēmuši algu par pusotra gada darbu.

Kā vēsta žurnāls "Privātā Dzīve", vien marta beigās visa alga izmaksāta filmas aktieriem.

"Mums jau sākotnēji filmas budžets bija niecīgs - 305 000 latu, taču Kinocentrs piešķīra mazāk nekā pusi. Producentam toties lika parakstīt līgumu, ka viņš filmu pabeigs. Ar savu pieredzi es tādu līgumu nebūtu parakstījis. Kad vēlāk prasījām trūkstošo naudu, Kinocentrs tikai atcirta - jūs taču parakstījāties, ka pabeigsit filmu," izdevumam stāsta Putniņš.

Viņš arī uzsver, ka "valdība domā, ka kino var uztaisīt par divreiz mazāku naudu. Mums ir arī daži, kas joprojām domā, ka kino ir bizness. Jau sen izrēķināts, ka par rentablu biznesu tas var kļūt tikai valstī, kurā ir vismaz 20 miljoni iedzīvotāju, nevis nepilni divi.

Ja jūs jautājat, kā mēs pabeidzām filmu, tad tas notika tā - producents pirms filmas pabeigšanas pārdeva filmas demonstrēšanas tiesības, lai varētu samaksāt par skaņu studiju, jo bez skaņas nav filmas. Mēs, protams, varējām teikt, ka nevar filmu pabeigt, bet cik tad varēja vilkt. Divi aktieri - Harijs Spanovskis un Imbi Strenga - jau nomira, tā arī nesagaidījuši, kad darbs būs pabeigts."

Filmas producents Gatis Upmalis žurnālam stāsta, ka studijai "F.O.R.M.A." bijis faktiski jākreditējas pie filmu izplatītājiem, citādi filma tā arī nebūtu ieraudzījusi dienasgaismu.

"Es gāju prasīt naudu filmas pabeigšanai visur - aizgāju līdz pat Valsts prezidentam. Nedeva neviens. Latvijā tāds kino nevienam nav vajadzīgs, un vecs aktieris arī nevienam nav vajadzīgs," norādījis Upmalis.

Savukārt aktieris Kaspars Pūce iepriekš izdevumam norādījis, ka vainīga nav filma, bet gan valsts finanšu sistēma. Viņš pauda cerību, ka visas saistības tiks nokārtotas, jo pieredze liecinot - lai cik grūti klājas, tomēr kino līdz šim solījumi ir pildīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!