Foto: Publicitātes foto
Pa vidu sešām skatuvēm, uz kurām uzstāsies vairāk nekā sešdesmit mākslinieku un grupu no visas pasaules, "Laba Daba" apmeklētājs garām nepaies festivāla ''Kino zālītei''. Kinoteātris "Kino Bize" augusta pirmajā nedēļas nogalē uz festivāla kino klēti vedīs 20 izcilas filmas, tostarp pašmāju režisoru jaunāko veikumu un pasaules kino klasiku, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

''Kino zālīte'' piedāvās filmu programmu, kas balstīta nevis runātajā vārdā, bet vizuālā un skaniskā kvalitātē, parādot iespēju demonstrēt filmas visiem saprotamā, universālā valodā.

Labas Dabas filmu programmas lauvas tiesu sastādīs franču kinorežisora Žaka Tatī autordarbu izlase. Komiķis un triku meistars Tatī, kura filmas raksturojamas kā asprātīgas antiutopijas, festivāla programmā tiks pārstāvēts kopumā ar deviņiem darbiem, to skaitā "Ilo Kunga brīvdienas", "Mans tēvocis" un "Satiksme". Tatī filmas caurstrāvo sentiments pret veco, dzīvo pasauli, tajās nav atrodama ne pilītes gadsimta vidum raksturīgās jūsmas par tehnoloģiju uzvarošo attīstību.

Tāpat kā Žaka Tatī filmas, arī amerikāņu režisora Lindseja Andersona 1973. gada filma "Ak, laimīgais" runās par alternatīviem dzīves modeļiem mazajam cilvēkam arvien nedraudzīgākā pasaulē. "Ak, laimīgais" ir sirreālistisks mūzikls – alegorija kapitālisma "caurumiem", kas seko jauna kafijas pārdevēja piedzīvojumiem Eiropā. Aktieri spēlē vairākas lomas, piešķirot filmai teātra izrādes noskaņas.

Būs skatāma arī jaunāko latviešu īsfilmu programma, kurā apvienots labākais, ko mūsu režisori uzfilmējuši pēdējo divu gadu laikā. Sadarbībā ar festivālu "Re Re Rīga!" tiks demonstrēta spāņu dokumentālā filma "Pieskārties debesīm", kas ļauj skatītājiem ielūkoties spraigajā cirka akrobātu darba ikdienā.

Pilnu filmu programmu un to demonstrēšanas laikus meklējiet oficiālajā festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!