Foto: Kadrs no video

Šī gada 8. janvārī k/t "Kino Citadele" notiks "Kinoblogeri piedāvā" īpašais pirmizrādes seanss jaunākajai režisora Tima Bērtona filmai "Lielās acis".

Kinoblogeri ziņo: "Pirmā 2015. gada dāvana nāk no režisora Tima Bērtona - maestro jaunākājā darbā "Lielās acis" neredzēsim... Džoniju Depu, kas, kā liecina viņu pēdējie kopdarbi, ir tikai labas ziņas!

Patiesos notikumos balstītā filma ir stāsts par apbrīnas vērto un dažkārt arī komisko mākslinieces Mārgaretas Kīnas dzīvi - pie mums gleznotājas vārds ir maz zināms, taču pasaulē viņas radītie apburošie tēli ar milzīgajām acīm ir slaveni jau kopš 20. gadsimta 50. gadiem.

Un, par cik "Kinoblogeri piedāvā" seansi ir neiztrūkstoši saistīti ar mākslu (Harijs!), šoreiz piedāvājam arī Jums piedalīties seansa tapšanā!

"Lielās acis" ir pirmā Tima Bērtona uzņemtā biogrāfiskā filma pēc 20 gadu pārtraukuma. Bērtons ir liels Mārgaretas Kīnas fans, kam pieder ievērojama viņas darbu kolekcija, un savulaik pasūtījis māksliniecei ne tikai savas sievas Helēnas Bonemas-Kārteres, bet arī sava suņa portretu.

Jāpiezīmē, ka abi galveno lomu atveidotāji jau ir nominēti "Zelta globusa" balvai, tāpat kā filmā skanošā Lanas del Rejas oriģināldziesma "Big Eyes". Bet par to, kā arī daudz ko citu, pastāstīs kinoblogere Līva Spandega īpašajā pirmsfilmas ievadstāstā.

Konkurss: Filma ir par māksliniekiem un mums komandā ir lielisks mākslinieks - kurš tad šoreiz nezīmēs, bet gan, kopā ar "Kinoblogeri piedāvā" komandu, vērtēs Jūsu iesūtītos darbus!

Tieši tā - izsludinam konkursu par labāko plakātu filmas "Lielās acis" Latvijas pirmizrādei! Iedvesmojieties no šīs galerijas, darbus sūtiet uz kinoblogeri (at) gmail.com līdz pat nākamā gada 5.janvārim, bet labākos mēs apbalvosim, izdrukāsim un izrādīsim filmas pirmizrādes pasākumā. Un nosūtīsim Timam Bērtonam - kas nav mazsvarīgi!"

Pasākums gaidāms 8.janvārī, 18:10, k/t Kino Citadele. Biļetes pieejamas internetā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!