Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība "Latvijas Medjji" laidusi klajā krāsojamo aktivitāšu grāmatu pēc Rozes Stiebras animācijas filmas "Saule brauca debesīs".

Tā ir aktivitāšu grāmata lasīšanai un krāsošanai, kura papildināta arī ar uzlīmēm. Krāsojamā grāmata ļauj ikvienam kļūt par Rozes Stiebras filmas "Saule brauca debesīs" mākslinieku. Grāmatā iekļauti animācijas kadri, kuros redzami filmas tēli, bet zīmējumos katrs var izvēlēties savas krāsas Saules un Mēness meitiņas piedzīvojumiem, kas sakņoti latviešu folkloras motīvos.

"Man ļoti patīk kā izskatās grāmata. Tā sniedz gan ieskatu filmā, gan ļauj vaļu katra bērna fantāzijai. Un tieši īstajā laikā – Ziemassvētkos, kad cildinām saulīti. Un mazajiem skatītājiem noteikti patiks uzlīmes, " skatot grāmatu teica Roze Stiebra.

Filmas māksliniece ir Ilze Vītoliņa, bet grāmatas zīmējumus pēc filmas motīviem veidojusi Dace Liepa. "Visa filma – vairāk nekā 6000 zīmējumu – ir horizontāli, bet grāmatai nācās izveidot vertikālus zīmējumus,'" par grāmatas tapšanu stāsta Dace Liepa.

"Saule brauca debesīs" veidota ar Nacionālā Kino centra atbalstu programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Lomas ierunājuši Latvijā pazīstami aktieri – Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Zane Daudziņa, Guna Zariņa, Ainārs Ančevskis, Dita Lūriņa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!