Foto: Publicitātes foto
Jau rudenī pie Latvijas skatītājiem nonāks pirmais Latvijas – Ukrainas kopražojuma seriāls "Markuss". Oriģinālscenārija detektīvu – melodrāmu veido "Helio Media" kopā ar Ukrainas vadošo televīzijas kanālu "Ukraina", portālu "Delfi" informē "Helio Media" pārstāvji.

Seriāla galvenajās lomās būs redzami latviešu aktieri – Rihards Lepers, Agnese Cīrule, Dainis Grūbe un citi, kā arī populāri Ukrainas un Krievijas aktieri. Stāsta līkloči galvenajiem varoņiem sekos līdzi gan Kijevā un tās apgabalā, gan Latvijā – maija izskaņā jau tika uzsākts darbs pie seriāla filmēšanas Rīgas centrā, lidostā, kā arī Jūrmalā.

Astoņu sēriju detektīvs - melodrāma "Markuss" stāsta centrā ir skolotāja Poļina, kuras bērnu Marku jeb Markusu pēc nolaupīšanas, adoptējis pāris no Latvijas. Titullomā būs 11 gadus vecais rīdzinieks Aleksandrs Neikens, viņa latviešu vecākus atveidos Rihards Lepers un Agnese Cīrule, savukārt bioloģisko māti – Krievijas aktrise Jevgēnija Rozanova.

Savukārt Krievijā populārais teātra un kino aktieris Kirils Rubcovs iejutīsies izmeklētāja Denīsova tēlā. Tāpat seriālā būs redzami Dainis Grūbe, Vilis Daudziņš, Ivars Auziņš, Toms Liepājnieks un Jana Herbsta.

Latvijā un nu jau arī Ukrainā labi zināmais aktieris Rihards Lepers stāsta: "Man ir patiess prieks, ka ukraiņu un latviešu sadarbība ir atvedusi mani atpakaļ uz Latviju. Šī būs interesanta sadarbība.

Strādājot kopā starptautiski, auditorija ir daudz plašāka, un tā ir lielāka atbildība – mēs prezentējam sevi un parādām, ko spējam izdarīt. Un ticiet man – mēs varam daudz! Un to skatītāji arī redzēsiet šajā seriālā."

Latvijas - Ukrainas kopražojuma seriālu skatītāji varēs vērot lietotnē "Shortcut" un kanālā "STV Pirmā". Seriāla stāsta idejas autors ir Igors Volkovs (Игорь Волков), scenārija autori: Ļera Kolegajeva (Лера Колегаева) un Vladimirs Skiba (Владимир Скиба), režisors – Antons Azarovs (Антон Азаров).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!