Piektdien, 30. augustā, Venēcijas kinofestivālā pirmizrādi piedzīvoja Stīvena Soderberga jaunākā filma "The Laundromat" ("Veļas mazgātava"), kas ir biogrāfiska komēdijdrāma par Panamas dokumentu skandālu.

Soderbergs, kurš plašu slavu izpelnījās ar filmām par Oušena bandu, nu ķēries klāt žurnālista Džeika Bernšteina (Jake Bernstein) grāmatai "Konspirāciju pasaule: Panamas dokumentu izmeklēšanas iekšpusē" (Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation). Galvenās lomas filmā atveido Merila Strīpa, Gerijs Oldmens, Antonio Banderass, Džefrijs Raits, Matiass Šonarts, Džeimss Kronvels un Šarona Stouna.

Oldmens un Banderass spēlē juristus, firmas "Mossack Fonseca" dibinātājus Jurgenu Mosaku un Ramonu Fonseku, kuru uzņēmums veido ārzonu nodokļu shēmas, lai miljardieri varētu atmazgāt naudu. Pretējā nometnē savukārt ir Merijas Strīpas atveidotā atraitne, kura pret savu gribu negaidīti tiek ierauta šaubīgos darījumos un atklāj to saistību ar pasaules ietekmīgāko politiķu un bagāto cilvēku netīrajiem darījumiem.

Paredzēts, ka filma uz ekrāniem nonāks 27. septembrī, savukārt video straumēšanas vietnē "Netflix" tā būs skatāma no 18. oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!