Foto: Jānis Spurdziņš

Valmierā 28. septembrī sākujsies spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums" filmēšana. Pirmās filmēšanas lokācijas izvēle nav nejauša – Valmierai ir īpaša nozīme grupas "Jumprava" stāstā, jo tieši tur meklējami grupas pirmsākumi – sākotnēji Aigara Grāvera un Aigara Krēslas muzikālie eksperimenti Valmieras slimnīcas vokāli instrumentālajā grupā "Vitamīns".

Filmēšanas pirmajā dienā klāt bija arī grupas leģendārais sastāvs, kas atzinīgi novērtēja galvenajām lomām izvēlētos aktierus, kuri, kā raksta filmas veidotāji, ir "ne tikai ar sirdi mūzikā, bet arī līdzīgi izskatā".

Grupas "Jumprava" četrotni filmā attēlos Gatis Grāvers, kurš atveidos savu tēvu, dziedātāju Aigaru Grāveru, grupas "Carnival Youth" mūziķis Roberts Vanags būs Aigars Grauba, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms būs Ainars Ašmanis un Latvijas Leļļu teātra aktieris Rihards Zelezņevs būs Aigars Krēsla. Kā zināms, pirmos gadus grupas pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveidos Mārtiņš Zvirbulis (Ingus Ulmanis) un Gvido Valters (Aigars Voitišķis).

Kā vēsta filmas veidotāji, tā nebūs tikai par grupu "Jumprava", tas ir stāsts par laika posmu no 1984. līdz 1991. gadam – par to, kā grupa ar domubiedriem ieraudzīja veidu, kā uzrunāt savus vienaudžus un sabiedrību kopumā. Viņu centieni tika sadzirdēti un novērtēti. Un tā radās leģendārā grupa Jumprava.

Kā saka filmas režisors Aigars Grauba: "Jumprava ir pavadošā grupa dziesmām, kas sen vairs nepieder grupai, bet gan tautai, jo tieši klausītājiem šīs melodijas saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi."

Filmas iznākšana plānota 2022. gada sākumā. Tā top ar Nacionālā kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!