Foto: DELFI

9. februārī kļuva zināms, ka "Dvēseļu putenis" tomēr nav iekļuvis tā dēvētajā "īsajā sarakstā" uz labākās starptautiskās filmas "Oskara" nomināciju, tomēr filmas komponiste Lolita Ritmanis ir tikusi tālāk ceļā uz nomināciju mūzikas kategorijā. "Dvēseļu puteņa" režisors Dzintars Dreibergs priecājas par šo panākumu, taču norāda, ka nekas vēl nav beidzies un cīņa par nomināciju turpināsies.

Mūsu sarunā Dzintars Dreibergs atklāj nogurdinošās "Oskaru" publicitātes kampaņas aizkulises (kas šogad notiek attālināti), dalās pārdomās par kovidlaiku un savu lomu topošajā detektīvseriālā "Meklējiet sievieti".

"Dvēseļu putenis" diemžēl netika tālāk starptautiskajā kategorijā, tomēr Lolitas Ritmanis panākumi ir kas nebijis latviešu filmai. Kā norit darbs pie filmas virzīšanas "Oskariem"?

Filmu virzīšana ASV Kinoakadēmijas balvām tieši šogad ir ļoti neparasta. Normāli tas ietvertu braucienus uz Losandželosu un centienus pēc iespējas vairāk parādīt filmu akadēmijas biedriem, lai viņi var par to balsot. Šogad pilnīgi viss notiek digitāli. Tas samazināja iespējas tiem, kam naudas ir mazāk, bet ideju vairāk, izdomāt kādu asprātīgu mārketinga gājienu, jo "Oskaru" pasaule ir ļoti reglamentēta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!