Foto: Publicitātes foto
Tikko 82 gadu vecumā mūžībā devās Andrejs Mjagkovs – krievu aktieris, kuru vairākas skatītāju paaudzes galvenokārt zināja kā vieglprātīgo, taču sirsnīgo ķirurgu Žeņu Lukašinu no Jaungada televīzijas klasikas "Likteņa ironija jeb Vieglu garu!". Mjagkova karjerā ir daudz nozīmīgu lomu gan teātrī, gan kino, tomēr slavu visā Padomju Savienībā un miljoniem fanu mīlestību viņam atnesa tieši sadarbība ar režisoru Eldaru Rjazanovu, kas aizsākās ar "Likteņa ironiju" un turpinājās ar tādām ārkārtīgi populārām filmām kā "Dienesta romāns", "Garāža" un "Cietsirdīgā romance".

Pats Mjagkovs no savas popularitātes kautrējās, mūžu saticīgi aizvadīja kopā ar sievu un ciest nevarēja viņam piekabināto alkoholiķa birku.

Pirms spožās aktiera karjeras Andreja Mjagkova dzīvē bija arī topošā zinātnieka periods. Viņš piedzima Sanktpēterburgā, toreizējā Ļeņingradā, kur Andreja tēvs strādāja kā pasniedzējs politehniskajā institūtā. Lai arī Mjagkovu zinātne galīgi neinteresēja, tēvs piespieda viņu iestāties Ļeņingradas ķīmijas tehnoloģiju institūtā, jo uzskatīja, ka dēlam obligāti jāiegūst kārtīga izglītība.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!