Starptautiskais kino izplatītājs "LevelK" no Dānijas Holivudas kino ziņu portālā "Deadline" paziņojis, ka iegādājies Aika Karapetjana filmu “Sema ceļojumi” izplatīšanai visā pasaulē, un publiskojis arī filmas starptautisko treileri, portālu "Delfi" informēja filmas sabiedrisko attiecību pārstāve.

"LevelK" sāks filmas izplatīšanu jau šonedēļ ASV lielākajā žanra filmu festivālā "Fantastic Fest", kas no 23. līdz 30. septembrim notiks Ostinā un kura oficiālajā programmā iekļauta arī Aika Karapetjana filma “Sema ceļojumi”.

Filma “Sema ceļojumi” ir Latvijas un Beļģijas kopprodukcijas filma, ko veido Latvijas filmu studija “Mistrus Media” sadarbībā ar Beļģijas kompāniju “Polar Bear” un ko no Latvijas puses finansē Nacionālais Kino centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Filma “Sema ceļojumi” stāsta par beļģi Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Austrumeiropas vietu meklēt savu tēvu. Tomēr meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu viņš iepriekš nav pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu, kā izrādās, var glābt tikai kāds mazs sivēns.

“Filma ir pasaka pieaugušajiem par nepareiziem un mānīgiem mūsu priekšstatiem par cilvēkiem, kurus satiekam savas dzīves laikā, vai notikumiem, kuros nonākam. Mums bieži vien jāpārdzīvo daudzas viesuļvētras, lai nonāktu pie vienkāršām patiesībām, piemēram, ja vēlamies, lai mūs mīl, mums jārūpējas vienam par otru. Iedvesma veidot filmu radās no grieķu mīta par burvi Kirki, tāpēc arī viena no filmas galvenajām varonēm ieguva viņas vārdu. Saskaņā ar leģendu viņa pārvērta Odiseja ceļabiedrus par cūkām, aicinot Odiseju palikt pie viņas un pieņemt viņas mīlestību. Kā filmas veidotājam man bija lieliska iespēja izmantot dažāda veida oriģinālus kinematogrāfijas paņēmienus, lai vienlaicīgi runātu par tādām klasiskām tēmām kā mīlestība, brīvība, naids, greizsirdība. Veidojot filmu, mēs vēlējāmies radīt savu īpašu pasauli, kurā valda savi unikālie noteikumi,” atklāj filmas režisors Aiks Karapetjans pirms filmas pasaules pirmizrādes ASV.

"LevelK" ir viena no vadošajām starptautiskajām filmu izplatīšanas aģentūrām Eiropā, kas specializējusies spēlfilmu un dokumentālo filmu izlatīšanā visā pasaulē dažādās platformās. "LevelK" strādā ar izaicinošām un oriģinālām filmām, kas izsauc rezonansi skatītājos visā pasaulē. Kompānijas filmu izplatīšanas profils orientēts uz augstas kvalitātes "arthouse" filmu un dažādu žanra filmu piedāvājumu, strādājot ar Eiropas talantīgākajiem autoriem, kuri veido filmas gan angļu, gan citās valodās

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka Aika Karapetjana filmas “Sema ceļojumi” izplatīšanā iesaistījusies viena no vadošajām Eiropas filmu izplatīšanas aģentūrām LevelK no Dānijas, kuras darbība, piedāvājot filmas arī pandēmijas laikā, daudzos Eiropas forumos izpelnījusies atzinību. Starptautisks izplatītājs ar vārdu ir katras filmas veiksme un novērtējums reizē,” stāsta filmas producents Gints Grūbe.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kinematogrāfā populārais beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies tādās pēdējos gados Eiropā un pasaulē zināmās filmās kā režisores Koralijas Feržē “Atriebība” un Kristiana Volkmana “Slepenā istaba”, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros. Filmā lomas atveido tādi Latvijas aktieri kā Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks ­– Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, filmas scenāriju veidojuši Aiks Karapetjans un Aleksandrs Radionovs, kurš iepriekš strādājis pie vairākām pasaulē atzītām krievu režisora Borisa Hļebņikova filmām.

Filmu studija “Mistrus Media” veidojusi starptautiskos festivālos atzītās spēlfilmas – Viestura Kairiša “Melānijas hronika”, Dāvja Sīmaņa “Tēvs Nakts”, starptautiskās kopprodukcijas filmas – Ģiedres Beinorūtes “Elpa marmorā”, Šarūna Barta “Mijkrēslis”, Deneša Naģa “Dabīgā gaismā”, kas pirmizrādi piedzīvos Rīgas Starptautiskajā filmu festivālā, kā arī režisoru Anda Miziša, Kristīne Želves, Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes veidoto daudzsēriju filmu „Emīlija. Latvijas preses karaliene“, kas izklaides platformā Tet+ būs skatāma no 23. oktobra, kinoteātros no 1. oktobra, savukārt LTV – 2022. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!