Foto: Vida Press
Džeimsa Bonda sērijas 25. filma "Nav laiks mirt" uzstādījusi jaunus kases ieņēmumu rekordus Apvienotajā Karalistē, pirmajā nedēļas nogalē nopelnot vairāk nekā jebkura cita Džeimsa Bonda sērijas filma un kļūstot par gada kases grāvēju Apvienotajā Karalistē, ziņo britu medijs "Guardian".

“Nav laiks mirt” izdevies pārspēt arī pasaules kases ieņēmumu rekordus pandēmijas laikā, līdz šim 54 valstīs nopelnot 119 miljonus ASV dolāru. Tādējādi “Nav laiks mirt” kļuvusi par pirmo Holivudas studijas filmu, kas pārsniegusi 100 miljonu ASV dolāru ieņēmumu robežu pirms filmas demonstrācijas uzsākšanas Ķīnā pandēmijas 18 mēnešu periodā. “Nav laiks mirt”, kas ir garākā filma Bonda sērijas vēsturē ar 165 minūšu ilgumu, ir ieguvusi visplašākās demonstrācijas iespējas kinoteātros visā Apvienotās Karalistes vēsturē – filma skatāma 772 kinoteātros.

Kinostudija “Universal”, kas nodrošina filmas izrādīšanu kopā ar studiju “MGM”, paziņojusi, ka šobrīd “Nav laiks mirt” kases ieņēmumu ziņā neatpaliek no “Skyfall”, kas ir visu laiku komerciāli veiksmīgākā Bonda filma ar 1,1 miljardu ASV dolāru lieliem ieņēmumiem visā pasaulē. “Nav laiks mirt” vēl priekš pirmizrādes ASV un Ķīnā – divos lielākajos filmu izrādīšanas tirgos, kas notiks attiecīgi 8. un 29. oktobrī. Ņemot vērā analītiķu aprēķinus, ka vidēji viens no katriem pieciem pasaules kinoteātriem joprojām ir slēgts, pandēmijai ir lielas iespējas ietekmēt “Nav laiks mirt” centienus pārspēt “Skyfall” kases ieņēmumu rekordu.

Filmā "Nav laiks mirt", kuras režisors ir Kerijs Fukunaga, Bonds ir atstājis operatīvo dienestu un ļaujas mierīgai un harmoniskai dzīvei Jamaikā. Taču viss mainās, kad uz salas ierodas viņa vecais draugs Felikss Leiters no CIP ar lūgumu palīdzēt. Kā izrādās, uzdevums glābt nolaupītu zinātnieku negaidīti izvēršas par slazdu pašam Bondam. Vēstīts, ka aģents 007 nonāk aci pret aci ar noslēpumainu ienaidnieku, kura rokās ir bīstams jauno tehnoloģiju ierocis.

Jaunajā kinolentē kopā ar Kreigu piedalās arī Rami Maleks, Naomi Harisa, Džefrijs Raits, Kristofers Valcs, Ralfs Fainss, Ana de Armasa, Lašana Linča, kā arī franču aktrise Lea Sedū Bonda meitenes lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!