Valsts policija (VP) pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā pret vienu cilvēku par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kuru dēļ cietušajam vēlāk iestājusies nāve. Kriminālprocesa materiāli nodoti Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portāls "Delfi" uzzināja VP.

2022. gada 17. decembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Rīgā, Torņakalnā, kur atradās 1957.gadā dzimis vīrietis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem galvas apvidū. Par minēto faktu NMPD informēja Valsts policiju. Vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē, tomēr no gūtajiem ievainojumiem pēc divām dienām slimnīcā mira. Saistībā ar notikušo tajā pašā dienā uzsākts kriminālprocess.

Policija uzsāka skaidrot notikušā apstākļus un, veicot virkni izmeklēšanas un speciālās izmeklēšanas darbības, aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu 2023. maijā aizturēja kādu 1940. gadā dzimušu sievieti. Viņa iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 2022. gada 17. decembrī vīrietis bija atnācis ciemos pie sievietes un lietoja alkoholiskos dzērienus. Kādā brīdī, nenoskaidrotu apstākļu dēļ, sieviete nodarīja vīrietim smagus miesas bojājumus, iesitot ar trulu priekšmetu, visticamāk pannu, vismaz 15 reizes galvas apvidū.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!