Foto: Lauris Vīksne

Ceturtdien, 1. decembrī, kinoteātrī "Forum Cinemas" notika eksotiskās piedzīvojumu filmas visai ģimenei "Ziemassvētki džungļos" pirmizrāde.

Filmas atklāšanas pasākumā piedalijās plaši pārstāvētā filmēšanas komanda, tostarp igauņu režisors Jāks Kilmi un aktieri Inga Alsiņa-Lasmane, Māris Olte, Elizabete Liepa un galvenās lomas atveidotāja Rebeka Šuksta.

Filmas pirmizrādes viesu vidū bija arī filmas tituldziesmas viens no autoriem Jānis Aišpurs un dziedātāja Aija Andrejeva, kurā kopā ar Intaru Busuli iedziedājuši dziesmu "Viss, ko es šodien vēlos", kā arī visas filmā dzirdamās mūzikas autors Kārlis Auzāns, kura darbu, pēc filmas noskatīšanās, īpaši atzīmēja viesi. Renārs Zeltiņš norādīja: "Kārļa Auzāna mūzika - kā tāds sabiedrotais, vēl viens varonis, līdzās filmai plūda un bija kopā ar mums – skatītājiem."

Pirmizrādes atklāšanas runā, filmas "Ziemassvētki džungļos" viesus un komandu sveica režisors Jāks Kilmi un aicināja: "Es domāju, ir īstais laiks ņemt nelielu pārtraukumu no sniegotās ziemas un pievienoties mums ceļojumā uz karstajiem tropiem. Ir laiks izbaudīt mazliet saules!"

Eksotiskā piedzīvojumu filma visai ģimenei "Ziemassvētki džungļos" uz kino ekrāniem visā Latvijā būs skatāma no 2. decembra, dažādās Latvijas pilsētās plānoti arī īpašie seansi ar aktieru un filmas veidotāju piedalīšanos.

"Ziemassvētki džungļos" stāsta par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Paula ilgojas pēc Ziemassvētkiem, taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku šamanis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits.

Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, filmas režisors – Jāks Kilmi, scenārija autore – Lote Eglīte, operators – Aigars Sērmukšs, līdzproducents – Dominiks Jermakovičs. "Ziemassvētki džungļos" tapusi "Studijā Lokomotīve", sadarbībā ar Igaunijas "Stellar Films".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!