Foto: Jānis Deinats

Pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu veidoto filmu "Mātes piens", kas trīs nedēļu laikā kopš izrādīšanas kinoteātros ir kļuvusi par šī gada skatītāko filmu, no 1. marta varēs redzēt izklaides platformā "Tet TV+" un "Tet TV", portālu "Delfi" informē "Tet" pārstāvji.

"Latvijā veidots kino vienmēr bijis skatītāju iecienīts. Taču, lai tas būtu izcils, ir vairāki priekšnoteikumi, kas arī īstenojušies filmā "Mātes piens". Kopprojekta veidošanā iesaistīta profesionāla komanda, filmā apskatīti arī šodien īpaši aktuāli jautājumi, atspoguļojot skatītāju šī brīža sabiedrības piedzīvoto, kas ietekmējušas vairākas paaudzes. Varoņi ar spēcīgiem raksturiem un pašpietiekamas personības, kuras, ja spēja izdzīvot tajos laikos, noteikti spēj izdzīvot un par sevi pastāvēt arī šodien. Filma ar vēsturiski nozīmīgo stāstu un fantastisko aktieru ansambli ne tikai izklaidē, bet arī izglīto – un ne tikai vēsturiskā aspektā, bet arī cilvēcībā un attiecībās," uzsver "Tet" pārstāvji.

Filma "Mātes piens" ir stāsts par trīs paaudžu sievietēm. Jaunā un daudzsološā padomju laika ārste Astra, kuru atveido Maija Doveika, bet jaunības epizodēs Elīna Vaska-Botere, konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu — karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru, kuru atveido Rūta Kronberga, kas pazīstama kā Billes atveidotāja filmā "Bille". Pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, kā arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Filmas režisore Ināra Kolmane, scenārija autors Arvis Kolmanis. Galvenajās lomās: Maija Doveika, Elīna Vaska-Botere, Rūta Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne, Oleksi Gorbunov un citi. Operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieks Algirdas Garbačiauskas (Lietuva), aktieru atlases režisore Evita Bērziņa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, montāžas režisors Michal Lansky (Čehija), komponists Raimonds Tiguls, skaņu režisors Arturas Pugačiauskas (Lietuva), producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore, filmas patroni Ieva un Robin Hull u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!