Foto: F64
Aktrise un dzejniece Marija Luīze Meļķe, kurai svētdienas, 26. februāra, vakarā piešķirta Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps", no prestižās godalgas atteicās.

Meļķe balvu saņēma par galveno lomu Matīsa Kažas filmā "Neona pavasaris". Viņas atveidotā varone Laine ir studente, kuras ģimene ir uz izjukšanas robežas. Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, iemīlas meitenē un atklāj savu seksualitāti.

Sakot pateicības runu, Meļķe uzsvēra, ka valstī beidzot ir pienācis laiks pieņemt Dzīvesbiedru likumu. Viņa pauda, ka tā būtu liekulība viņai pieņemt "Lielā Kristapa" balvu, jo šis ir valsts apbalvojums un valsts tādus cilvēkus, kā viņas atveidotā varone, realitātē atsakās aizstāvēt. Meļķe lūdza nodot balvu kultūras ministram Naurim Puntulim (NA).

"Man ir ļoti, ļoti žēl, ka es nevaru pieņemt šo "Lielo Kristapu", jo tas ir valsts līmeņa apbalvojums par darbu, kurā es attēloju meiteni, kādu realitātē šī valsts atsakās aizstāvēt," savā pateicības runā sacīja Meļķe.

Darbs filmā "Neona pavasaris" ir Meļķes debija kino. Viņa ir arī filmas scenārija līdzautore.

"Neona pavasarim" piešķirts arī "Lielais Kristaps" par skaņu režiju un to saņēmis Aleksandrs Vaicahovskis.

Jau ziņots, ka Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā 26. februāra vakarā par labāko pagājušā gada spēlfilmu atzīta Viestura Kairiša "Janvāris". Kopumā filma godalgota piecās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!