Foto: Raimonds Birkenfelds

Filmas "Dvēseļu putenis" komanda un režisors Dzintars Dreibergs aicina brīvprātīgos masu skatu aktierus piedalīties jaunās filmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana". Tāpat filmas veidotāji lūdz filmēšanas vajadzībām aizdot vai ziedot 50. un 60. gadu apģērbu.

Jau vēstīts, ka šobrīd Dreibergs filmē jaunu vēsturisko spēlfilmu par 20. gadsimta izcilāko sieviešu basketbola komandu "TTT".

Masu skatu filmēšana notiks 9. un 10. decembrī Rīgā. Uz filmēšanos tiek aicināti jebkura vecuma vīrieši un sievietes, lai piedalītos basketbola spēles ainās kā basketbola spēļu skatītāji. Kā norāda filmas veidotāji, tā būs iespēja ielūkoties, kā norit filmēšanas process un patīkami pavadīt laiku neierastā vidē, iejūtoties 70 gadu senā pagātnē.

Foto: Raimonds Birkenfelds

Dalībniekiem tiek nodrošinātas maltītes. Par dalību un konkrētiem datumiem dalībnieki tiks uzrunāti katrs atsevišķi, bet jārēķinās, ka radošajā atmosfērā būs jāpavada visa diena.

Lai pieteiktos, filmas veidotāji lūdz aizpildīt anketu šeit.

Tāpat ikviens ir aicināts ielūkoties skapjos, kur varbūt aizmirstībā savu zvaigžņu stundu gaida kāds 1950.-1960. gadu apģērbs. Filmai noderēs it viss – klasiski mēteļi, elegantas kleitas, sporta tērpi vai dažādi aksesuāri, kurpes, somiņas.

Šādu mantojumu var gan uz brīdi aizdot, gan uzdāvināt, nogādājot to Bruniņieku ielā 53, Rīgā 6.decembrī (laika posmā no pulksten 15 līdz 18), 7. decembrī (visas dienas garumā) un 8. decembrī (visas dienas garumā).

Foto: Raimonds Birkenfelds

Atgādinām, ka filma "Tīklā. TTT leģendas dzimšana." būs par brīdi, kad latvieši iemācījās klusēt, neuzticēties, bet vienlaicīgi lasīt starp rindām un pretoties veidos, kas bijuši tik slēpti, ka patiesību neesam zinājuši līdz pat šim brīdim. Kā raksta topošā kino darba komanda, šī filma būs veltījums visiem tiem cilvēkiem, kuru uzvārdi ir dzēsti no mūsu vēstures, bet kuru iespaids ir nenovērtējams. Šī būs aukstā kara drāma par Staļina un Hruščova laiku Latvijā un basketbolistēm, kuras spēja nolikt pie vietas visu PSRS sistēmu.

"Stāsta centrā būs vien retajam zināmā Dzidra Karamiševa-Uztupe, ilgstoši vienīgā latviete Staļina laika PSRS izlasē, "TTT" pirmā kapteine, daudzkārtēja čempione, kurai basketbols bija kā instruments, lai piečakarētu gan VDK, gan visu PSRS sistēmu," tā īsumā par filmu vēsta režisors Dzintars Dreibergs.

Filmā galvenajā lomā būs redzama Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska, lomās: Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš, Gatis Gāga, Marta Lovisa Jančevska, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Natālija Živeca, Anatolijs Fečins un Artūrs Smoļjaņinovs u.c. Līdzās profesionāliem aktieriem filmā piedalās arī profesionālas basketbolistes Evelīna Otto, Elīna Kravale, Amanda Baumgarte, Ance Emīlija Krūmiņa, Kate Līva Ose, Madara Millere, Keita Boļšaka, Marta Zariņa, Petra Paula Krumulda un Jete Katrīna Nulle. Dzidru un viņas brāli bērnībā atveido Adele Legežina un Rūdolfs Pastors.

Filmas ražošanu un producēšanu finansē Latvijas Nacionālais kino centrs projekta "Latvijas kino industrijas uzņēmumu izaugsme, veicinot to profesionālo veiktspēju" ietvaros
(Nr.13.1.4.0/22/I/001). Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!