Pauls Grants un Uldis Kasemirs bija tie, kas 4. un 5. februārī devās slēpju pārgājienā pa 12 augstākajām Vidzemes augstienēm, pieveicot tās 32 stundās 10 minūtēs.
Piedzīvojumu slēpojums sākās Rēķu kalnā un turpinājās līdz Bākūža kalnam, Sirdskalnam un vēl citiem kalniem. Finišs slēpojumam tika pieveikts nobraucot no Gaiziņa viena no stāvākajām nogāzēm - Golgāta.

Viens no lielākajiem šķēršļiem slēpojuma laikā bija zemā temperatūra, kas naktī noslīdēja līdz par -180 C, slēpotājiem nācās gandrīz visu laiku atrasties kustībā, lai neatdzistu.

Slēpotāju mugursomās atradās viss nepieciešamais – termopaklājs, gadījumam, ja kāds slēpotājs gūst traumu, bez sviestmaizēm un prīmusa, ēdiena gatavošanai, somā bija arī termoss ar stipru kafiju, rozīnēm un riekstiem, cukuru un sāli, kas nepieciešams, lai atjaunotu pie ilgstošas slodzes zudušās minerālvielas un šķidrumu.

Abu slēpotāju mērķis bija popularizēt distanču slēpošanu Latvijā kā labu aktīvās atpūtas veidu, iepazīstot apkārtējo dabu un apskates objektus.

Visa intervija ar abiem slēpotājiem klausies šeit: Intervija ar Paulu Grantu un Uldi Kasemiru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!