Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien sprieda par nepieciešamību Rīgā iekārtot galvaspilsētas centrālo koncertzāli.
Komisijas deputāts Raimonds Pauls sēdē skaidroja, ka patlaban Rīgā neviena no esošajām koncertzālēm neatbilst standartiem, jo tās nav atbilstoši aprīkotas un nav piemērotas lielam apmeklētāju skaitam.

Viņš pauda viedokli, ka par Rīgas centrālo koncertzāli varētu izveidot Kongresu nama zāli, kurā jau līdz šim ir notikuši muzikāli pasākumi.

Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieks Rolands Juraševskis komisijas sēdē informēja, ka Kongresu namā jau šobrīd norit rekonstrukcijas darbi un ir paredzēts labiekārtot zāli, lai tā būtu piemērota koncertu vajadzībām.

Viņš tomēr uzsvēra, ka zāles iekārtošana varēs notikt pakāpeniski. Sākotnēji ir paredzēts paplašināt zāles skatuves daļu un ierīkot nepieciešamos mehānismus tehniskajam aprīkojumam. Vēlāk tiks domāts arī par akustikas uzlabošanu šajā zālē, jo patlaban akustika nav piemērota ne simfoniskā orķestra, ne kora koncertiem.

Viņš uzsvēra, ka Kongresu nama koncertzāle sāks darboties no 1.jūnija, bet arī pēc tam ir paredzēts veikt pārējos zāles labiekārtošanas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!