Nīderlandes dizainere un kaligrāfe Monika Gūsensa (Monique Goossens) ir atradusi visai radošu pielietojumu izkritušajiem cilvēku matiem. Viņa no tiem izveidojusi burtu fontu.

Katrs burts tajā tiek veidots ilgā laika periodā, rūpīgi liekot matu pie mata tā, lai izveidotu kā ar zīmuli ieskicētas līnijas. Burta pamatforma ir veidota no lielāka matu blīvuma, bet uz malām tie tiek izlikti retāk.

Vienlaikus tie darināti tā, lai saglabātu matu raksturīgākās īpašības - izskatītos nedaudz izspūruši un būtu ar noapaļotām pamatformām. Lielā mērā tieši mati nosaka burtu formu - kamēr mats pamatā veido burta struktūru, tā gali vienmēr ir nedaudz savēlušies, radot izpūrušu koptēlu.

Gūsensa jau agrāk ir variējusi ar burtu formām, tos veidojot no tīkla. Pamatprincips abos gadījumos saglabājas viens - māksliniece uz baltas virsmas izveido burtu formu, tad to nofotografē un piedāvā kā gatavu produktu citiem dizaineriem. Viņi savukārt uz plakātiem, žurnālu vākiem vai kā cita var veidot jau sev nepieciešamo tekstu, izmantojot gatavo matu burtu alfabētu.

Ar dizaineres atļauju portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar viņas darbiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!