Foto: Kadrs no video

Indiešu mākslinieks Anī Kejs (Ani K) ir radījis vairāk nekā 1000 mākslas darbu, tos visus gleznojot ar mēli. Liela daļa no viņa radītajiem darbiem ir reliģiska rakstura, tostarp tapusi arī Leonardo da Vinči gleznas "Svētais vakarēdiens" lielizmēra kopija.

Viņa tehnika ir izkopta vairāku gadu garumā - mākslinieks sākotnēji nolaiza krāsu, bet tad ar mēli velk līnijas pa molbertu, ar galvas kustībām nosakot līniju virzienu un smalkumu. Lielākā daļa Keja darbu ir kopijas dažādām lielmeistaru gleznām, kuras esot jāglezno ar īpašu rūpību. Viena darba tapšanas laiks parasti ir trīs līdz četras dienas.

Indiešu mākslinieks ir atzinis, ka vienmēr vēlējies atšķirties no citiem, kādēļ bijis jāizgudro pašam sava gleznošanas tehnika. Viņam tā ienākusi prātā, vērojot, kā kāds cits mākslinieks darbus veido, izmantojot kāju pēdas. Sākotnēji viņš pamēģinājis gleznot arī ar degunu, zodu, elkoņiem un kājām, kā arī ar abām rokām vienlaicīgi un pat uz braucoša motocikla, taču pirms sešiem gadiem nolēmis gleznot ar mēli.

Tomēr saviem bērniem viņš šo izkopto arodu negrasās mācīt. Tam iemesls esot pārāk nepatīkamie blakusefekti, piemēram, žokļa un galvas sāpes, kā arī viņš novērojis redzes pasliktināšanos. Indietis skaidro, ka izvēlas modernas ūdenskrāsas, kurām nav toksisku piemaisījumu, taču no blakusefektiem pilnībā izvairīties neesot iespējams.

Arī pārtraukt šo nodarbi viņš negrasoties, jo tādējādi redzot savu piepildījumu.

Šobrīd viņa galvenais mērķis ir uzstādīt Ginesa pasaules rekordu. To viņš cer sasniegt, gleznojot četras gleznas vienlaicīgi, izmantojot mēli, abas rokas un kāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!