Limburgas apgabalā Beļģijā atrodas neliela baznīciņa – mākslas darbs, kura noteiktos rakursos atgādina stilizētas teksta rindiņas, bet, uzlūkota no augšas vai zema skatu leņķa, izskatās pēc pamatīgas ēkas.

Arhitektu apvienības "Gijs Van Vaerenbergh" projektētā baznīca-mākslas darbs nosaukta par "Lasīšanu starp rindiņām" ("Reading Between The Lines). Lai gan to piepilda dabīgā dienas gaisma caur praktiski neesošajām sienām un jumtu, no jebkura rakursa veidojums nepārptotami atgādina tradicionālo kristiešu baznīcas veidolu.

Arhitektu duo šo celtni veidojuši par pamatu ņemot kādas vietējās Limburgas baznīciņas formu. Tā uzbūvēta jau 2011. gadā no kopumā 100 metāla plākšņu kārtām, kuras katru citu no citas savstarpēji atdala aptuveni 2000 nelielas kolonnas.Visa tērauda konstrukcija kopumā sver aptuveni 30 tonnas.

Šī celtne pilda arī baznīcas funkcijas, ļaujot ikvienam neatkarīgi no reliģiskās pārliecības tajā ienākt un, vienlaikus atrasties gan pilnīgā vienatnē un klusumā, gan būt redzamam arī visiem apkārt esošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!