Itāļu fotogrāfs Sandro Džiordano uzsācis fotogrāfiju sēriju, kurā bildē savādās pozās un apstākļos pakritušus cilvēkus. Tiesa, visas viņa fotogrāfijas ir sarežģīti mākslas darbi ar stundām ilgu gatavošanos, ne sadzīvisku negadījumu fiksācija.

Visi "kritušie" ir smalki pārdomāti tēli ar tiem atbilstošu apkārtni un atribūtiem. Fotogrāfs norāda, ka vēlējies tos parādīt tā, itin kā tie būtu centušies savas dzīves pēdējā mirklī glābt visu citu, kas tiem pie rokas, nežēlojot paši sevi.

Pēc mākslinieka domām šodienas pasaulē ārkārtīgi pieaugusi nozīme tam, kā mēs sevi parādām citiem. Tāpēc katrs upuris rokās joprojām tur priekšmetus, kas tam bijuši jau pirms kritiena, šādi parādot, kādu profesiju pārstāv vai kādas lietas var atļauties, vienlaikus simbolizējot dzīves falsifikāciju, norāda darbu autors.

Tāpat tiem visiem ir pārdomāts apģērbs, aksesuāri un frizūras. "Vēlos skatītājiem parādīt traģēdiju caur ironiju, tāpēc visi mani modeļi izskatās tik jocīgi," portālam "DesignBoom" atklājis Džiordano.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!