Foto: DELFI
22. marta vakarā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē atklāta sestās "Purvīša balvas" nominantu izstāde. Tā LNMM būs aplūkojama no 23. marta līdz 9. jūnijam. Savukārt apbalvošanas ceremonija notiks 12. aprīlī mākslas centrā "Zuzeum".

No 25. marta portālā "Delfi" norisināsies skatītāju simpātijas balsojums, kurā ikviens varēs izvēlēties savu favorītu no astoņiem balvas pretendentiem.

Ekspozīciju veidos spilgts glezniecības, grafikas, instalāciju, foto- un videomākslas kopums, ko radījuši sestajai "Purvīša balvai" par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2017. un 2018. gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi – Ēriks Apaļais, Ieva Epnere, Kristaps Epners, Gints Gabrāns, Romāns Korovins, Paulis Liepa, Rasa un Raitis Šmiti, kā arī tekstgrupa "Orbīta".

Kopumā "Purvīša balvas 2019" fināla atlasei tika nominēti 20 mākslinieki / mākslinieku grupas, kuru radošais veikums atzīts kā nozīmīgs notikums Latvijas vizuālās mākslas ainā laikposmā no 2016. gada 8. decembra līdz 2018. gada 31. decembrim. Izstādes kuratore ir Daiga Rudzāte.

Jau ziņots, ka aizsākot nākamo "Purvīša balvas" desmitgadi, turpmāk reizi divos gados tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu mākslā. Lēmumu par to, kuram māksliniekam piešķirt balvu, pieņem "Purvīša balvas" organizatori. Balva, kura finansiālā izteiksmē ir 10 000 eiro (neieskaitot nodokļus), tiks pasniegta "Purvīša balvas" 2019 ceremonijā 12. aprīlī. Šogad balvu par mūža ieguldījumu mākslā saņems gleznotāja Džemma Skulme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!