Foto: Vivita Zuzule. Ziedi. 2012
No 17. aprīļa līdz 1. jūnijam kultūras centa "GrataJJ" mākslas galerijas "MuseumLV" otrajā stāvā būs apaskatāma Vivitas Zuzules personālizstāde "Manas pārvērtības", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstādē eksponētas daudzu gadu garumā tapušas eļļas tehnikā gleznotas gleznas, kurās māksliniece spēlējas ar krāsu, formu un simboliem, parādot tā brīža sajūtas un emocionālo stāvokli, pievēršoties ainavai, klusajai dabai un portretam.

"Vivitas Zuzules gleznas ir dvēseles refleksijas, kurās atspoguļoti iekšējie pārdzīvojumi, piedzīvojumi, patības meklējumi un daudzie dialogi ar sevi, tādējādi cenšoties izprast apkārtējo pasauli," raksta galerijas pārstāvji.

Glezniecības tēlos māksliniece saskata līdzību ar sevi: "Savās gleznās es varu pārvērsties par jebko – slavenu dziedātāju vai aktrisi, pazaudētu kurpi vai meiteni no kādas senas Āfrikas cilts. Par savu meitu. Es varu pārvērsties par akmeni liedagā, krītošu rudens lapu un apsnigušu mežu."

Gleznās paustais simbolisms sasaucas ar mākslinieces dzīvi – gan retrospektīvām atmiņām, gan mirkļa iespaidiem, aicinot arī skatītāju saskatīt personiski piedzīvoto.

Vivita Zuzule ir dzimusi Jūrmalā 1960. gadā. Mācījusies Arnolda Plauža, Gunāra Bindes, Valda Buša un Alfeja Bromulta studijās, vēlāk studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā, absolvējot mākslas pedagoģijas nodaļu.
Strādājusi Jūrmalā gan par mākslinieci noformētāju, gan par vizuālās mākslas skolotāju Jūrmalas Pumpuru vidusskolā. Darbojoties glezniecības jomā Vivita Zuzule vada arī bērnu mākslas studiju Rīgā.

Pirmā Vivitas Zuzules personālizstāde notika 2003. gadā Jūrmalā, Luda Bērziņa muzejā, bet 2004. gadā notika izstāde viesnīcas "Rīga" telpās.

"Manas pārvērtības" ir līdz šim vērienīgākais projekts, ko Vivita Zuzule piedāvā Rigas izstāžu apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!