Foto: Publicitātes foto
No 10. maija līdz 30. septembrim Rīgā, Pils ielā 23, būs skatāma multimediāla izstāde "Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim", kas jau pabijusi Berlīnē, Parīzē un Maskavā, portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāju pārstāvji.

Ceļojošajā izstādē instrumentālās mūzikas pavadījumā iespējams iepazīties ar 16 nozīmīgākajiem modernisma laikmeta mākslinieku darbiem un, pateicoties multimediālajai videi, HD un Dolby Surround tehnoloģijām, ienirt tā laika mākslas atmosfērā. "Tā ir patiesi unikāla mūsdienu tehnoloģiju un 20. gadsimta mākslas simbioze, no 20 labākajiem pasaules muzejiem. Ceram, ka ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī mūsu valsts viesi izbaudīs un novērtēs šo šovu," komentē izstādes organizētājs Romans Morozovs.

"Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim" multimediālā vidē ietverti ap 5000 darbu no vairāk nekā 20 pasaules muzejiem, kurus radījuši tādi ievērojami mākslinieki kā Klods Monē, Edgars Degā, Pols Gogēns, Anrī Ruso, Anrī de Tulūzs-Lotreks, Pols Sinjaks, Pīts Mondriāns, Amedeo Modiljāni, Vinsents van Gogs, Pjērs Ogists Renuārs, Huans Griss, Pauls Klē, Francis Marks, Vasilijs Kandinskis un Kazimirs Maļevičs.

"Šī multimediju projekta galvenais akcents ir Gustava Klimta daiļrade, jo Austrijā šogad pieminēs leģendārā mākslinieka 101. nāves dienu. Izstādes programmā plaši pārstāvēti tieši Klimta darbi, kopumā ap 100, to skaitā slavenākie – "Skūpsts", "Jaunava", "Danaja" un "Cerība II" (1908).

Projekts apvieno 20. gadsimta modernisma mākslas galvenos virzienus – impresionismu, ekspresionismu, abstrakcionismu, sirreālismu un supremātismu, kā arī demonstrēs to, kā mākslinieki, kuri strādājuši dažādos stilos, reaģēja uz pagājušā gadsimta pirmās puses satricinājumiem.

Vienas sesijas ilgums ir 60 minūtes. Vairāk informācijas un biļešu iegāde – mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!