Sestdien, 5. jūnijā, pēc koronavīrusa pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanas durvis apmeklētājiem vēris mākslas centrs "Zuzeum", piedāvājot jaunu izstādi "Apmetnis un duncis. Indijas izdomātie laiki".

Kā "Delfi" iepriekš informēja "Zuzeum" izstāžu vadītāja Ieva Zībārte, ar glezniecības, grafikas un tēlniecības darbiem no Zuzānu kolekcijas izstāde iepazīstinās ar mākslas radīšanas apstākļu un disciplīnu daudzveidību Indijas mūsdienu mākslā.

Izstādes kurators ir Londonā dzīvojošais mākslas, kultūras un globālo vēstures krustpunktu pētnieks Šahīns Merali (Shaheen Merali), Zuzānu kolekcijas mākslu no Indijas atklāj kā stāstu par mākslinieku attiecībām ar mūsdienu Indiju četrās daļās.

Izstādē apskatāmi 57 darbi no Zuzānu kolekcijas, divas filmas un Parīzē dzīvojošā mākslinieka Debeša Gosvami īpaši izstādei veidota instalācija "Pavasaris" brīvdabas skulptūru dārzā. Izstāde tapa koronoavīrusa pandēmijas ierobežojumu laikā, izstādes dalībniekiem un veidotājiem vienlaikus atrodoties Rīgā, Cēsīs, Londonā, Mumbajā, Delī, Koči un citās Indijas pilsētās, Amsterdamā, Eindhovenā, Honkongā un citur.

"Zuzeum" pārstāvji atgādina, ka tas ir drošs mākslas centrs apmeklētājiem un droša darba vide darbiniekiem. Apmeklētāju rīcībā ir divas plašas izstāžu zāles (kopā 1225 kvadrātmetri) ar deviņus metrus augstiem griestiem. Visās "Zuzeum" telpās saskaņā ar tehnisko projektu ir piespiedu gaisa pieplūde un nosūce, zāles un citas telpas ir arī dabiski vēdināmas, atverot durvis, logus un jumta logus.

No pirmās atvēršanas dienas "Zuzeum" ieejas biļetes ir iespējams iegādāties tiešsaistē mākslas centra mājaslapā. "Zuzeum" kasē ir bezkontakta norēķinu iespējas, biļeti uz izstādēm var iegādāties arī ēdienu piegādes lietotnē "Wolt".

Mākslas centra teritorijā ir brīvdabas skulptūru dārzs, apmeklētājiem ir pieejama arī jumta terase. "Zuzeum" kafejnīca var piedāvāt atspirdzinājumus un ēdienu komfortablos un drošos apstākļos svaigā gaisā.

"Zuzeum" izstādēs bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem ieeja ir bez maksas. Bez ieejas maksas apskatāmi arī darbi no Zuzānu kolekcijas "Zuzeum" publiskajā telpā un skulptūru dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!