Foto: Publicitātes foto

"Digital Art House" no 29. janvāra pirmo reizi būs skatāma slavenajam arhitektam Antonio Gaudi veltīta imersīvā izstāde "Brīnumainā Gaudi pasaule". Šī būs vienīgā iespēja Baltijā aplūkot šo izstādi.

Kā atgādina "Digital Art House" pārstāvji, arhitekti visā pasaulē apbrīno Gaudi daiļradi Barselonā un viņa unikālo un atšķirīgo stilu. Viņa celtie nami ir pilnībā mainījuši šīs pilsētas seju. Gaudi arhitektoniskos risinājumus sauc par "spilgtiem, trakulīgiem un jautriem, kas iedziļinās reliģijā". Septiņi viņa darbi ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Izstādes autori piedāvās skatītājiem "izstaigāties" pa Barselonas ielām, apmeklēt Gueļa parku, paiet garām Batlló mājai, Bellesguard tornim, Gueļa pilij, Casa Figueres un Casa Milà mājām, pastāvēt zem ielas laternas Barselonas Karaliskajā laukumā. Un, protams, apskatīt La Sagrada Familia - Svētās Ģimenes baznīcu – slavenāko un pretrunīgāko Gaudi darbu.

Foto: Publicitātes foto

"Digital Art House" mākslas telpā slavenie Antonio Gaudi darbi tiks prezentēti kā imersīvais šovs spāņu mūzikas pavadījumā.

"Mūsu pastāvīgie viesi jau zina, ka "Digital Art House" izstādes garantē 100% saplūšanu ar notikumiem, kas norisinās apkārt," stāsta "Digital Art House" direktors Romans Morozovs.
"Ceram, ka arī šoreiz nebūsiet vīlušies. Jūs patiesi izbaudīsiet apbrīnojamus vizuālos efektus, spilgtas krāsas, skaistumu, harmoniju un nemanāmi sajutīsieties kā nokļuvuši saulainajā Barselonā. Jūs varēsiet atklāt elpu aizraujošu arhitektūru, kas sajūsmina ar drosmīgām formām, žilbinošām krāsām, negaidītiem risinājumiem – dižā un noslēpumainā Antonio Gaudi arhitektūru."

"Mākslas darba dižākā īpatnība ir harmonija, kas plastiskajās mākslās dzimst no gaismas. Gaisma rada reljefu un izdaiļo. Arhitektūra ir gaismas struktūras radīšana," tā teicis pats Antonio Gaudi.

"Digital Art House" atrodas Skolas ielā 2, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!