Foto: AP/Scanpix/LETA

Floridā, ASV, atlaista kāda skolas direktore pēc tam, kad saņemtas sūdzības no vecākiem par to, ka viņa vadītās mācību iestādes mākslas stundās bērniem tikusi rādīts dižā renesanses mākslinieka Mikelandželo radītās Dāvida skulptūras attēls.

Skola saņēmusi sūdzības par to, ka 6. klases bērniem demonstrēts pornogrāfisks saturs. Bijuši arī vecāki, kuriem nav iebildumu pret pašu Dāvidu, taču viņi uzskata, ka pirms mācību stundas vajadzējis brīdināt par gaidāmo saturu.

Renesanses laika ģēnija Mikelandželo Dāvids ir viens no slavenākajiem mākslas darbiem Rietumu kultūras vēsturē. Marmora meistardarbs tapis paša 16. gadsimta sākumā un plašākai publikai ir aplūkojama Florencē, Itālijā.

Mākslas vēstures stundā skolēni iepazīstināti arī ar Mikelandželo Siksta kapelas fresku "Ādama radīšana" un Botičelli "Venēras dzimšana".

Talahasī klasiskās skolas direktore Houpa Karasakvila bijusi spiesta uzrakstīt atlūgumu. Viņai norādīts, ka pretējā gadījumā viņa tiks atlaista. Kā vēsta BBC, atsaucoties uz Talahasī vietējiem medijiem, viņai nav paskaidrots, kas bijis šī spiediena iemesls, tomēr direktore ir pārliecināta, ka tā pamatā ir skolēnu vecāku sūdzības par renesansei veltīto mākslas stundu.

Tāpat tiek vēstīts, ka Karasakvila direktores amatā bijusi nepilnu gadu.

BBC arī atgādina, ka aizvadītajā nedēļā pasaules mediju uzmanības lokā nonāca fakts, ka Floridā tiek mainīta likumdošana un valsts skolās vairs netiks iekļautas mācību stundas, kas skar seksuālās izglītības un dzimumu identitātes jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!