Foto: Publicitātes attēli

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros, 8.septembrī, no pusnakts līdz uz Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona fasādes tiks veidota oriģināla ogu kolāža, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Šī gada "Baltās nakts" kultūras baudīšanas vadmotīvs – 'Uz paplātes' rosinājis ideju par cikliskumu dabā, ēdienreižu rituālā un mākslā.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

Performance "Dzērvenes aizlido" ir kā asociācija, kas uzdot vienkāršus jautājumus – māksla ir radīšanas process vai māksla ir galarezultāts? Kas sniedz lielāku baudījumu?

Uz Valsts kultūras pieminekļa, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona, no Latvijā augušām ogām tiks veidota atpazīstamā Rīgas panorāma.

Centrāltirgus paviljons kā vieta un Rīgas panorāmas ainava ir šī projekta kultūrvēsturiskais pamats, bet kolāža un darba izpildījums būs mūsdienīgs skatījums uz mākslas un kultūras izpausmēm, izmantojot videotehnoloģijas, urbāno vidi un apgalvojumu, ka kultūru, iespējams meklēt un atrast jebkur.

Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā sestdien taps gards un rudens smaržās ievīts kultūras produkts. Bagāts ar ideju, atmiņām par vasaru, ilgām par krāšņu rudeni un, protams, vitamīniem, vēsta pasākuma rīkotāji.

Paralēli projektam "Dzērvenes aizlido" Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā norisināsies "Videogrāfija VII-Space Texture VI", piedāvājot izsmalcinātu daudzveidīgās, laikmetīgās skaņu un vizuālās pasaules priekšnesumus un manifestu no Meksikas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Tāpat Centrāltirgū norisināsies nebijusi akcija – tikai šajā naktī Sakņu paviljonā notiks nakts tirdzniecība un apmeklētāji varēs iegādāties kādu svaigu vai marinētu augli un dārzeni, uzbeku tradicionālo plāceni, izlejamo spāņu un itāļu vīnu vai kafiju un daudzas citus kārumus, kas līdz šim bijuši pieejami tikai dienas laikā.

Centrāltirgū, "Zelta Zivtiņas" tunelī notiks arī pasākums "Zvanu vibrācijas", kas norisināsies sestdien no pulksten 19 līdz diviem naktī. Pasākuma rīkotāji vēsta, ka ir grūti atrast pasaulē vēl kādu skaņu instrumentu, kam būtu tik daudz nozīmes un pielietojuma veidi kā zvanam.

"Baltajā naktī" "Zvanu vibrācijas" aicinās pieskandināt un ievibrēt aktīvāko tuneli Rīgas pazemē, lai simboliski, neredzot vēl gaismu tā galā, to pieskandinātu ar lūgšanām par pārticību Latvijā. Interaktīvo performanci veidos skatītāji, kultūras baudītāji, skaņas cienītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!