Grūti pateikt kādu klausītāju šis jaunākais kādreizējā „Soundgarden” un „Audioslave” līdera ieraksts varētu uzrunāt? Popmūzikā savu varoņu pietiek, eksperimentiem atvērtam klausītājam šis nebūs nekāds eksperiments, bet 90. gadu izaugušajiem tīņiem – Sietlas lielā četrinieka cienītājiem un „Soundgarden” faniem būs zināmas grūtības noklausīties šo līdz galam.

Vērtējums:image

Atdzīšos, ka cieņa pret mūsu stāsta galveno varoni, man zuda 2005. gadā apmeklējot grupas „Audioslave" koncertu, kurā, līdzās virknei „Soundgarden" un RATM dziesmu, Kriss Kornels izpildīja arī RATM ‘Killing In The Name Of' sabāzis rokas kabatās, vairāk demonstrējot savas labi pašūtās bikses un trenēto torsu. Nu IR dziesmas, kuras nevar izpildīt rokas vīzdegunīgi sabāzis kabatās, un vispār, ir dziesmas, kurām labāk nemaz neķerties klāt. Kaut ko tādu varētu sagaidīt no jauna, ambicioza ‘Pop Idol' dalībnieka, bet ne jau nu no cienījama vīra, kurš stāvējis pie grunge šūpuļa. Šis visnotaļ pamācošais gadījums jau toreiz raisīja sarunas, ka ne vienmēr dabas dots talants un tehniski nevainojams izpildījums ir pati pilnība, esence, kas uzrunā līdz sirds dziļumiem.

Kornels kā solo mākslinieks topu augšējām pozīcijām sevi pieteica ar Džeimsa Bonda filmas „Casino Royale" motīvu ‘You Know My Name'. Ne tas bija viņa pirmais solo uznāciens, kā redzam, ne arī pēdējais, bet droši vien līdz šim komerciāli veiksmīgākais gan. Nu Kornels nācis klajā savu trešo soloalbumu, kura tapšanā pieaicinājis nevienu citu, kā popmūzikas formulu pēdējās piecgades guru - Timbaland, kā rezultātā ir sanācis samērā tipisks Timbalanda albums, kurā kā vokālists pieaicināts kādreizējais „Audioslave" un „Soundgarden" līderis.

Lai arī pats Kornels apgalvo, ka šāda sadarbība ir bijusi drosmīga izvēle, tad drīzāk gribētos iebilst, ka sadarbība ar Timbaland drīzāk ir droša izvēle - komerciālās veiksmes atslēga pusmūža rokmūziķim, kura labākie darbi acīmredzot ir padarīti. Kā nekā tieši Timbaland producētie, piemēram, Nellijas Furtado ‘Say It Right' un Džastina Timberleika ‘Sexy Back' ir šo mākslinieku vieni no komerciāli visveiksmīgākajiem singliem. Un tad šīm divām pielieciet galā arī Kornela pirmo jaunā albuma singlu ‘Part of Me'...... O, jā! Timbaland zina formulu! Šajā kontekstā paša Kornela jaunā ieraksta salīdzinājums ar „Pink Floyd" albumu "The Dark Side Of The Moon" un „Queen" "A Night At The Opera" liekas vienkārši traks.

Arī tajā gadījumā, ja Kornels tiešām no sirds ir gribējis paeksperimentēt ar savu daiļradi, kas nav nekas nosodāms un ir apsveicams, tomēr ir nošāvis greizi. Diez vai eksperiments, kura rezultātā esam saņēmuši dīvainu ierakstu ar efektiem pārmākto slaveno četru oktāvu vokālu pavisam tipiskā popmūzikas mērcē, ir uzskatāms par izdevušos.

Chris Cornel 'Time'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Cornel_Time.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Chris Cornel 'Sweet Revenge' 
$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Cornel_SweetRevenge.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!