Foto: Publicitātes foto

Sestdien notikušajā Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" ceremonijā, līdzās "Kristapa" statuetēm tika pasniegta arī portāla "Delfi" speciālbalva, kuru, līdz ar reklāmas kampaņu portālā 1000 latu vērtībā, saņēma Ivara Zviedra filma "Dokumentālists".

Piešķiramā balva – reklāmas apjoms 1000 latu vērtībā portālā "Delfi" visvairāk noderēs ne filmām, kas sevi jau apliecinājušas pasaules festivālos un tādējādi rosinājušas vēlmi tās apskatīt plašam kinomīļu lokam, bet filmai, kas tikai nupat piesaka sevi publiskajā telpā. "Dokumentālista" pirmizrāde notika tieši "Kristapa" laikā – 12.aprīlī.

Turklāt "Dokumentālists" vienkārši ir izcila filma – īpašs notikums Latvijas dokumentālajā kino. Filma, kurai var droši prognozēt vēl daudz lauru (lai gan, kā zināms tiem, kas jau paspējuši filmu redzēt, tās varone Inta bija kategoriski pret piedalīšanos konkursos). Tad "Delfi" pacentīsies būt pirmie prēmētāji šajā paredzamajā rindā.

Jāpiezīmē, ka filma "Dokumentālists" saņēma "Lielo Kristapu" arī kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, kā arī publikas simpātiju balvu.

Atgādinām, ka Nacionālais filmu festivāls "Lielais Kristaps" Rīgā norisinās no 10. līdz 15. aprīlim. Festivāla izskaņā – svētdien, 15. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace" var noskatīties visas "Lielajā Kristapā" godalgotās filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!