Foto: LETA

Gaismas festivāla "Staro Rīga" organizatoru komanda gaida talkā aktīvus un radošus brīvprātīgos, lai kļūtu par festivāla viesu gidiem un palīdzētu ikvienam piedzīvot gaismas svētkus, pavēstīja gaismas festivāla organizatoru nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Renāte Franke.

Brīvprātīgie aģenti būs iesaistīti festivāla informācijas centru darbā, palīdzēs apmeklētājiem orientēties festivāla gaismas objektu maršrutos un sagaidīs festivāla viesus pie objektiem. Brīvprātīgajiem gaismas festivāla laikā no 15. līdz 18.novembrim būs jākļūst par gaismas ziņnešiem, kāpņu maestro, taku ceļvežiem un zvaigžņu atklājējiem.

Par "Rīgas 2014" brīvprātīgo var kļūt ikviens, kas vēlas būt aktīvs savas pilsētas un notikumu veidotājs.

Patlaban par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada brīvprātīgajiem kļuvuši jau vairāk nekā 560 cilvēku, "Rīgas 2014" brīvprātīgo programmu vada Ints Teterovskis.

Šogad gaismas festivāls "Staro Rīga" notiks jau piekto reizi. Četrus vakarus no plkst.18 līdz 23 pilsētā iedegsies desmitiem gaismas objektu, kas būs aplūkojami gan tuvumā, gan no attāluma, gan kā pilsētas ainavas sastāvdaļa.

Festivālu organizē nodibinājums "Rīga 2014", un festivāls ar īpaši krāšņu programmu būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!