Foto: Aizsardzības ministrija
Lai radītu gan svētku, gan nedaudz māju sajūtu, Latvijas uzņēmēji AS "Cēsu alus" un AS "Valmieras piens" karavīriem, kuri pārstāv Latviju starptautiskajā operācijā Afganistānā, sarūpējuši svētku mielastu, informē Aizsardzības ministrija.

Starp karavīriem, kuri šobrīd dienesta pienākumus pilda starptautiskajā operācijā Afganistānā, ir 12 Jāņi.

Karavīri svētkos mielosies ar ķimeņu sieru un slāpes veldzēs ar dabīgi raudzēto Ulmaņlaika kvasu un Ulmaņlaika porterkvasu. AS "Valmieras piens" karavīriem sagādājuši arī vairākus Valmieras "Zaļā saimes siera" un Valmieras "Pikantā saimes siera" komplektus.

Karavīri svētkos no Latvijas saņems arī šprotes eļļā, kā arī ķiploku, tomātu un siera grauzdiņus.

Uz Afganistānu nosūtīti ne tikai svētku gardumi, bet arī Latvijas institūta sagādātie informatīvie materiāli par Latviju.

Sūtījums uz Afganistānu tika nogādāts aukstumsomās. Atbalsta akciju Latvijas karavīriem Afganistānā organizē Latvijas Rezerves virsnieku asociācija (LRVA) sadarbībā ar Aizsardzības ministriju (AM) un vietējiem uzņēmējiem.

Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā norisinājās no 25.maija līdz 15.jūnijam - vairāk nekā 180 karavīru uz operāciju rajonu devās vairākās grupās.

Jaunā Latvijas kontingenta sastāvā ir iekļauta jauna vienība un personāls, kas sadarbībā ar Norvēģijas karavīriem sniedz būtisku atbalstu Farjābas provincē izvietotās Afganistānas Nacionālās armijas brigādes štāba un viena bataljona vadības un personāla apmācībā un uzdevumu izpildē. Šādi Latvijas bruņotie spēki pastiprina atbalstu Afganistānas armijas spēju attīstībai un drošības situācijas kontroles pārņemšanai pašu spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!