Foto: Publicitātes foto

Gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros no 15. līdz 18. novembrim uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fasādes ikkatrs varēs pārliecināties kā par gaismas, mūzikas un krāsu spēli pārtaps paša sirdspuksti, portālu "Delfi" informē projekta realizētāji biedrība "I Did It".

Interaktīvā projekta pamatā ir savdabīga jauna ierīce "Emogrāfs", kas sirdspukstus pārvērtīs mūzikā un žilbinošā mozaīkā, turklāt muzikālo pavadījumu un attēla dinamiku noteiks tikai un vienīgi projekta apmeklētāju sirds "informācija".

"Emogrāfa" apmeklētāju uzdevums būs vienkāršs – ievietot pirkstu ierīcē un skatīties savu sirdspukstu veidotajā mozaīkā, kuras attēls būs atkarīgs no katra personīgi, bet ar apziņu to ietekmēt būs neiespējami.

Līdztekus ikkatrs "Emogrāfa" viesis varēs aplūkot savdabīgās ierīces detaļas un uzzināt kā informācija no sirds, plūstot cauri dažādām ierīcēm pārtop par "mākslas darbu".

Projekta autori ir radošā apvienība "I Did It" un video mākslinieks Mikus Meirāns.

"Emogrāfs" ir turpinājums interaktīvo gaismas objektu izgudrojumu sērijā, kuras pirmais projekts "Fonoskops" bija aplūkojams gaismas festivālā "Staro Rīga" pagājušajā gadā, bet pirms mēneša pārstāvēja Latviju Mūsdienu mākslas forumā "Nuit Blanche" Beļģijas galvaspilsētā Briselē.

"Emogrāfs" būs aplūkojams gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja, Skārņu ielā 10/20.no plkst. 18.00 – 23.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!