Foto: Kadrs no video

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā no 2. līdz 20. jūnijam būs apskatāma izstāde "Labāka nākotne". Tajā iekļauta Zanes Raudiņas instalācija "3X9 KALNI: Ziedkopa" un Kristapa Zelmeņa projekts "Sports".

Izstāde Palmu mājā ir futūristisks zaļās enerģijas templis, kas piedāvā ceļojumu paralēlā dimensijā, radot utopiju, paslēptuvi no ikdienas stresa un steigas. Tā ir lieliska iespēja atjaunot saikni ar dabu, tuvoties aizmirstai pasaules uztverei, kurā cilvēks sevi sajūt kā dabas un tās ritmu sastāvdaļu. Mākslas darbi ir radīti iespaidojoties un pielāgojoties neordinārai telpai - tropiskā vide saplūst ar mākslas objektiem, paslēptām formām un skaņu efektiem.

Jaunie mākslinieki Zane Raudiņa un Kristaps Zelmenis Izstādi "Labāka nākotne" atklās ar šovu 2. jūnijā pulksten 20. Audio vizuālā perfromancē un elektroniskās mūzikas koncertā izstādes autori kopā ar viesmāksliniekiem radīs neikdienišķas telpas ilūziju.

Elektronisko mūziku spēlēs Jeļena Glazova, "TV Maskava" un "GoonsQuad", bet dzeju lasīs Ēriks Naivo.

Latvijas Mākslas Akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas studente Zane Raudiņa ir piedalījusies vairākās izstādēs un videomākslas festivālos Latvijā un ārzemēs, piemēram, "Ūdensgabali", "LPM 2013" un citos, kur veidojusi dzīvās projekcijas.

Savukārt Kristaps Zelmenis rada instalācijas, kuru pamatā ir zīmējums. No 2010. gada viņš ir piedalījies izstādē "Astrāls" un veidojis personālizstādes "Ģeometrists" un "Bitums ar hromu".

LU Botāniskais dārzs apmeklētājiem atvērts no plkst. 9 līdz 19.

Ieejas maksa Botāniskajā dārzā: skolēniem – 1 eiro, studentiem un pensionāriem – 2 eiro, pieaugušajiem – 3 eiro. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, bērniem bāreņiem, politiski represētajiem, I un II grupas invalīdiem.

Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei Botāniskajā dārzā jāmaksā – 4-18 gadus veciem bērniem 3 eiro, pieaugušajiem 4,50 eiro, ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni) 14 eiro, pensionāriem, personām ar īpašām vajadzībām – 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!