Foto: Publicitātes attēls
Rūpnīcas "Boļševička" teritorijā, kur 2018. gadā Rīgas starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles ietvaros atradās "Brick Bar" (Ganību dambis 30) 5. septembrī tiks atklāta izstāde JARO, ko veidojuši četri jaunie mākslinieki.

JARO un tās četri veidotāji, darbu autori – Jānis Noviks, Andris Maračkovskis, Reinis Bērziņš, Oskars Točs – vēlas apziņu, ka šai izstādei nav kāda īpaša mūsdienu problemātikas meklējuma, bet gan to varētu nosaukt par mūsdienu apkārtējās vides seku rezultātu. Pilsētu trokšņi, cilvēku savstarpējās attiecības, degradētā pilsētas vide. Izstāde tiek veidota burtiski citu varu sagraustajos fabriku gruvešos, vidē, kura ar tehnikas palīdzību ir pielāgota skatītājam un ļauj saplūst vienā veselumā.

Izstādē tiks savienoti dažādi mākslas stili un tehnikas, kas iekļaus skaņas, installācijas, video darbus, savienotu ar dažādiem pārveidotiem, kombinētiem priekšmetiem, darbi, kas saplūdīs ar vidi un mēģinās izrauties no tās aktīvā fona.

Visi četri dalībnieki ir saistīti ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) tēlniecības, glezniecības, scenogrāfijas nodaļām studē vai ir beiguši, piedalās nozīmīgās un nenozīmīgās mākslas izstādēs Latvijā un ārzemēs.

Izstādes nosaukums diezgan naivā veidā ir izveidots no dalībnieku pirmajiem vārdu burtiem, kas principā nenozīmē neko, tādējādi veiksmīgi attālinās no mākslas kā kaut kā slavināšanas manifesta, bet tai pašā laikā pievēršas autoram kā indivīdam, kas mūsdienās tiek lēnām aizstāts ar masveida interešu grupu "team bulding" kustībām, tādējādi inficējot kolektīvo domu ar dažādām pasaules kataklizmām un politisko vainas apziņu.

JARO cenšas kļūt par neatkarīgu no mūsdienu noteiktajiem pielāgošanās kanoniem, to veidojot par personīgu un intīmu vidi autoru pašizpausmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!