Vecrīgā piektdien durvis vērs starptautiskās interneta mākslas galerijas "cherado.lv" izstāžu zāle "Cherado Art Empire", kurā katru nedēļu savu personālizstādi atklās kāds no Latvijas māksliniekiem, pavēstīja galerijas saimnieku pārstāvji.
Jaunajā izstāžu zālē mākslinieki personālizstādes varēs rīkot bez maksas. Lēmums par izstāžu zāles atvēršanu tika pieņemts, lai palielinātu mākslinieku iespēju sevi popularizēt plašākai sabiedrībai Latvijā.

"Tas ir būtisks solis mākslinieku popularizēšanā, jo savas personālizstādes rīkošanai nav vajadzīgs pat viens santīms", uzskata galerijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Ate.

Izstāžu zāles atklāšana ir nākamais solis jūlijā dibinātās interneta mākslas galerijas "Cherado Art Empire" attīstībā. Datuma izvēle – 16.decembris nav nejauša, jo no nākamās nedēļas 19. decembra tiek uzsākta ilglaicīgu reklāmas kampaņa Lielbritānijā, kuras tapšanā tika iesaistīts starptautisku atzinību izpelnījies reklāmas speciālists no ASV – Deivs Halovejs un mārketinga uzņēmums no Lielbritānijas.

Mākslas galerijas www.cherado.lv galvenā mākslas darbu tirdzniecības valsts ir Lielbritānija, tomēr darbību ir plānots izplest visā Eiropā. Patlaban interneta veikalā var iegādāties līdz 3000 mākslas darbiem no gandrīz 200 māksliniekiem.

Izstāžu zāles atklāšanas svinības notiks 16.decembrī plkst. 18. Pasākumā ir aicināts piedalīties ikviens mākslas un kultūras cienītājs. Jaunā izstāžu zāle atrodas Mārstaļu ielā 16 (ieeja no Peitavas ielas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!