Foto: DELFI
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā, trešā stāva vestibilā 10. aprīlī atklāta beļģu kolekcionāres un "Purvīša balvas 2019" žūrijas locekles Galilas Barzilai-Olandē krēslu kolekcijas izstāde ''Krēsls kā mākslas darbs. Galilas kolekcija, Beļģija''. Izstāde ir šā gada "Purvīša balvas" satelītprojekts, un to īsteno mākslas portāls "Arterritory.com" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Īpašajā ekspozīcijā būs skatāma daļa no beļģu kolekcionāres Galilas Barzilai-Olandē krēslu kolekcijas. Tas ir viens no viņas krājuma vairāk nekā 20 dažādajiem tematiskajiem un konceptuālajiem atzariem.

Izstādē kopumā tiks eksponēti 50 krēsli, kuru autori ir gan pazīstami, gan arī jauni mākslinieki, dizaineri un arhitekti, viņu mītnes zemēm variējoties no Francijas, Vācijas, Lielbritānijas un Beļģijas līdz Senegālai, Mozambikai, Libānai, Izraēlai un Dienvidkorejai. Autoru vidū arī tādi nu jau leģendas statusu iemantojuši vārdi kā Francs Vests (Franz West), Hanss-Peters Feldmans (Hans-Peter Feldmann) un industriālais dizainers Rons Arads (Ron Arad).

Izstāde LNMM būs apskatāma līdz šā gada 12. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!