Dzejnieka Imanta Ziedoņa 70 gadu jubilejas pasākums "Hērakls ar ziediņu rokās" un jaunā dzejoļu krājuma "Trioletas" atvēršanas svētki notiks 10.maijā Rīgā, Mencendorfa namā.
Dzejnieka jubilejas zīmē jaunu Ziedoņa dzejoļu krājumu "Trioletas" ar mākslinieka Aivara Vilipsona ilustrācijām izdevusi izdevniecība "Pētergailis", informēja izdevniecībā.

Jubilejas pasākumā un dzejoļu krājuma prezentācijā piedalīsies pats autors un aktieris Jānis Paukštello.

"Trioletos ir kaut kas radniecīgs mūsu tautasdziesmām: stingra struktūra, lakonisms, dzīvīgs spēlesprieks, spēja ietvert visraibāko saturu - no debesīm līdz zemes dzīlēm, no spīvas sadzīves līdz Dievam. Un te jau runa ir par Imanta Ziedoņa trioletiem. Pats dzejnieks pasen izteicies, ka šī forma (pretstatā, teiksim, sonetam) viņam ir tuva. Un šo asinsradniecību spoži apliecinājis darbos. Nu - veselā grāmatā," par jauno krājumu sacījis dzejnieks Jānis Rokpelnis.

Imants Ziedonis dibinājis Latvijas Kultūras fondu, aktīvi darbojies Tautas frontē un Latvijas Augstākajā padomē bijis arī Ministru prezidenta Guntara Krasta padomnieks kultūras jautājumos, bet 1995 gadā saņēmis otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Pērn valdība Ziedonim par mūža ieguldījumu latviešu kultūrā un literatūrā piešķīra Ministru kabineta balvu 5000 latu.

Ziedonis ir dzejas krājumu "Sirds dinamīts", "Caurvējš", "Man labvēlīgā tumsā", "Poēma par pienu" autors, sarakstījis arī "Krāsainās pasakas", "Epifānijas" un scenārijus mākslas filmām "Pūt vējiņi" un "Puika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!