Cēsu Izstāžu namā 22.jūnijā prezentē pirmo fotomākslas albumu par vienu atsevišķu Latvijas mazpilsētu - Cēsīm, portālu "Delfi" informē projekta veidotāji.
Vērienīgais fotoalbums, kas tapis divarpus gadus, ir izdots par godu pilsētas 800 gadu jubilejas svinībām. Šajā laikā tā veidošanā piedalījās 33 fotogrāfi, kuru vidū jau Latvijā atzītas autoritātes fotogrāfijā – Pēteris Korsaks, Raimonds Rencis,
Uldis Balga
, Vilnis Auziņš, Harijs Pelle, Jānis Sūniņš u.c. Kaut gan šajā fotoprojektā apvienojas dažādu fotomeistaru pilsētas redzējums, par vienotu un monolītu šo fotostāstu padara autorkolektīva kopdarbs. Tieši tādēļ zem fotogrāfijām neatradīsiet autora parakstu.

Fotoalbuma "Cēsis 800" ietvaros vienkopus atlasītas 417 fotogrāfijas un tajā iekļautas arī pagājušo gadsimtu Cēsu pastkartes un zīmogi, kas sniedz ieskatu vēsturiskajās Cēsīs un paplašina skatītāja izpratni par pilsētu. Veidojot albumu par vienu no Latvijas skaistākajām un senākajām pilsētām, īpaši domāts par Latvijas viesiem – fotoalbums izdots latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

Fotoalbumā Cēsis iemūžinātas dažādos gadalaikos un tajā ir redzamas pazīstamas un mazpazīstamas pilsēta vietas. Albums ir skaista dāvana gan cēsniekiem, gan Cēsu viesiem!

Fotoalbuma "Cēsis 800" izdevēji ir SIA "Dizaina Manufaktūra" un Cēsu pašvaldības aģentūras "Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!