Trešdien, 4.februārī, plkst.21 Jaunā Rīgas teātra kamerzālē tiks prezentēts radošais projekts "Aizmigušie", kurā oriģinālā tiks rādītas un atskaņotas sešas multimediālas kompozīcijas, kas tapušas gada laikā.
Kā informēja projekta autore Linda Sārne, projekta devīze "Domā viņi…? Bet… tu pats?" ieskicē tā sociālo raksturu. Radītie darbi runā par ekoloģiju, bērnu un vecāku attiecībām, narkomāniju un alkoholismu, miera un harmonijas meklējumiem, pilsētas steigu un vienaldzību, kara un vardarbības nodarītajiem postījumiem.

Projektā "Aizmigušie" darbojas apmēram 150 jaunieši. Pirmie projektā iesaistījās jaunie dzejnieki, kas radīja libretus par minētajām sociālajām tēmām. Jaunie komponisti, mūziķi un dziedātāji vārdu ietērpa mūzikā, radot sešus skaņdarbus. Savukārt skaņdarbus īsfilmās pārvērta jaunie operatori un režisori.

Beigās projektā tika iesaistīti arī jaunie mākslinieki, kas veidoja ilustrācijas. Projektā iesaistījās arvien jauni un jauni cilvēki, kuri viens otru nepazīst, stāsta ieceres autore, Latvijas Mūzikas akadēmijas otrā kursa studente Linda Sārne.

Pazīstamākie projekta dalībnieki ir rakstniece Ieva Melgalve, saksofonists Deniss Paškēvičs, grupa "Aparāc", komponiste Līga Celma un video mākslinieks Linards Kulless. Kompozīcija "Elpa" bija arī viens no pēdējiem Mārtiņa Tauriņa darbiem.

Vasarā tiek plānots izdot disku ar tādu pašu nosaukumu "Aizmigušie", izplatot to dažādās netradicionālās vietās. Pavasarī paredzētas prezentācijas Latvijas mācību iestādēs, draudzēs un kultūras namos.

Nākamā projekta prezentācija būs skatāma 7.februārī "Kinogalerijā".

Plānu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Jaunrades fonds un Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!