Foto: Nora Vrubļevska

Latvijas Fotogrāfijas muzejs bērniem vecumā no 7 līdz 9 gadiem rīko radošo darbnīcu, kuras dalībnieki varēs uzzināt par fotogrāfijas tehniku – cianotipiju – un izmēģināt to saviem spēkiem. Darbnīca organizēta 9. decembrī, piektdienā, plkst. 16.00.

Nodarbībās dalībnieki varēs gūt ieskatu fotogrāfijas vēsturē, kompozīcijas pamatos un vienlaikus darboties praktiski, izgatavojot cianotipu fotogrammas jeb siluetu attēlus. Tos iegūst, uz iepriekš sagatavota gaismjutīga papīra liekot negatīvus vai citus plakanus priekšmetus un apgaismojot dienasgaismā. Rezultātā iegūst košas un grafiskas fotogrammas. Nodarbības ilgums ir viena stunda. Šoreiz nodarbība tiks pavadīta jau Ziemassvētku noskaņās.

Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV.

Darbnīcas ieejas maksa ir 1,42 eiro, vietu skaits grupā – ierobežots. Pieteikšanās notiek elektroniski līdz 7. decembrim, nosūtot dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta – Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!