Foto: Publicitātes foto
Nu jau kādu laiku par jaunu mākslas telpu Talsu novadā pārvērtusies Dundagas pils. Tā veido izmēros iespaidīgas izstādes, bet šobrīd Dundaga lauzusi savu rekordu – līdz pat rudenim pilī būs apskatāmi vairāku desmitu autoru darbu.

Ikviens Dundagas pils apmeklētājs izstādē šobrīd nonāk, jau atverot ārdurvis. Tieši tik vērienīga tā ir. Izstādei dots nosaukums "Parāde", un tajā dižojas 41 autors ar 55 darbiem. Mākslinieki slavē Dundagas pils ieguvumu – Ievu Kalniņu –, kam katram darbam izdevies atrast vislabāko vietu pilī. "Ņemot vērā telpu, kur atrodas, kā gaisma krīt virsū, kādas sienas ir apkārt, vai tas ir gaitenis, galerija, kas blakus atrodas. Un tas viss ir ļoti, ļoti lieliski piemeklēts un iekārtots," saka Andra Dīriņa, Latvijas Tekstilmākslas asociācijas vadītāja.

Tā mākslinieces Maijas Začestes metāla stieplēm tamborētais veltījums Dziesmu svētkiem ar nosaukumu "Kopā" Dundagas pilī var uzmirdzēt savā iespaidīgumā. "Man ļoti patīk tā materiālu spēle, un tieši tas, ka šeit ir ļoti labs apgaismojums tam darbam. Ļoti lielu prieku sagādāja," saka māksliniece Maija Začeste.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!