Foto: Publicitātes attēls
Šobrīd lielākā daļa pasaules muzeju ir apmeklētājiem slēgti, taču muzeju darbinieki atrod jaunus veidus, kā uzturēt kontaktu ar savu auditoriju. Viens no tādiem ir sociālie tīkli, kuros, lai nomierinātu satrauktos mājās sēdētāju prātus un vairotu skaistumu un mīlestību, uzsākta akcija #MusemBouquet – "Muzeju buķete". Tās ietvaros muzeji visa pasaulē sūta viens otram sveicienus un publicē reprodukcijas vai fotogrāfijas, kuros redzami ziedi, ziedu kompozīcijas, vai ziedoši augi.

Akciju pagājušajā nedēļā aizsāka Ņujorkas muzeju kopiena, bet nu tajā iesaistījušies muzeji visā pasaulē, arī Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Mākslas muzejs Rīgas birža, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rundāles pils muzejs, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs un citi.

Jau šobrīd ar mirkļbirku #MusemBouquet sociālajos tīklos ir atrodami visdažādāko mākslas žanru un mākslinieku atveidotie ziedi, fotogrāfijas un vēsturiskas liecības, kurās redzami ziedi un citi radoši šī sveiciena risinājumi.

Jau ziņots, ka daudzviet pasaulē koronavīrura izraisītās slimības Covid-19 dēļ ir ieviests ārkārtējais stāvoklis, apmeklētājiem slēdzot visas sabiedriskās un kultūras institūcijas. Latvijā šobrīd izziņots ārkārtējais stāvoklis ir no 13. marta līdz 14. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!