Foto: Publicitātes foto
Justīnes Janpaules pirmais dzejas krājums ”Tālsaruna” ir kā saruna starp divām kultūrām, divām valstīm – Latviju un Franciju, raksturo izdevniecības pārstāvji.

Jaunā dzejniece dzimusi Rīgā 1989. gadā un ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Kultūras akadēmijā starpkultūru sakaru programmā. Kopš 2008. gada lasītājiem spilgti atklājusies vairākās dzejas publikācijas KDi, Karogā, Latvju Tekstos un portālā "Satori.lv". Piedalījusies žurnāla "Punctum" izveidē, raksta literatūras kritiku un tulko. Pašlaik dzīvo un strādā Parīzē.

"Justīnes Jaunpaules dzejoļos ir inteliģenti atturīga intonācija, gaišas skumjas, prombūtne un klātesamība. Dzeja, kas dažādās pilsētās, ainavās un sejās ievelk spilgtus pārdzīvojuma vaibstus. Precīzās un smalkās asociācijas palīdz atklāt jaunas sajūtu un zemapziņas salas. Patiesa saruna dzejā, kad tālums kļūst tuvs", par dzejas krājumu raksta dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks ceturtdien, 17. septembrī, plkst. 18.00 Kaņepes kultūras centrā Skolas ielā 15, Rīgā. Filipa Glāsa un Arvo Perta skaņdarbus izpildīs Jānis Ozoliņš.

Grāmata nopērkama lielākajās Latvijas grāmatnīcās, internetā un grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards" Kr. Barona ielā 21a (pagalmā). Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla finansiālu atbalstu. Māksliniece Zane Ernštreite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!